Lækkert farsbrød med svinekød

Rigtig lækkert farsbrød med hakket svinekød, løg og champignon som hjælper til at gøre det ekstra saftigt.

Til 4 personer
  • 200 g champignoner
  • 2 spsk olie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 50 g rasp
  • 5 spsk ketchup
  • 600 g hakket svinekød
  • salt
  • peber
  • 5 spsk paprika (mild)

Rens champignonerne og hak dem fint. Det kan evt. gøres i en minihakker eller foodprocessor, men jeg bruger bare "håndkraft".

Kom olien på en pande og steg champignonerne deri ved middel-høj varme.

Imens svampene steger, hakkes løg og hvidløg fint. Når champignonerne begynder at blive lysebrune kommes løg og hvidløg på panden. Skru ned på middel varme, og lad blandingen stege mens resten af farsen gøres klar.

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let med en gaffel. Bland raspen og 4/5 af ketchuppen i (gem lidt ketchup til at smøre farsbrøddet med). Kom hakket svinekød, salt og peber i skålen og ælt farsen godt sammen.

Tilsæt paprika til champignon/løg-blandingen på panden, og blandt godt rundt. Tag panden af varmen og lad det køle lidt af (behøver ikke være helt koldt).

Tænd ovnen på 210 grader.

Bland champignon/løg-blandingen sammen med farsen i skålen, og form det til et farsbrød i en ildfast fad. Pensl farsbrøddet med lidt ketchup.

Sæt fadet i ovnen i ca. 40-45 minutter eller til farsbrødet er gennemstegt. Lad det trække 5 minutter inden det serveres.

Indsendt af
d.
19.03.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.03.19.
Kategori: