Farsbrød med porrer og bacon

Spændende farsbrød med både porrer, bacon og feta, som sammen med hvidløg og timian giver en fantastisk let krydret smag.

  • Saftigt farsbrød med porre og sprød bacon.
  • Baconskiverne overlapper hinanden lidt.
  • Her er farsbrødet serveret med ovnbagte gulerødder, peberfrugter og squash samt en god creme fraiche dressing, så det er low carb.
Jeg glæder mig altid ekstra meget til aftensmaden, når menuen står på dette lækre farsbrød, der er proppet med smag. Mums!
Til 3 personer
  • 1 porre
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hakket svinekød eller kalv/svin
  • 75 g feta
  • 1 æg
  • peber
  • 2 spsk tørret timian
  • 3 spsk hvedemel eller Husk
  • 8 skiver bacon

Gør porre klar og lav farsen

Skyl porren grundigt. Flæk den på langs - så er den nemmere at skylle. Lad den dryppe godt af og snit/hak den fint. Kom den i en skål og drys salt over.

Tænd ovnen på 210 grader.

Pil hvidløget og hak det fint eller brug et rivejern eller hvidløgspresser. Kom det op i skålen til porrerne sammen med hakket svinekød, feta, æg, peber, timian og hvedemel (eller Husk hvis farsbrødet skal være low carb).

Ælt farsen godt sammen.

Form farsbrødet og pak det ind i bacon

Form farsen til et farsbrød i et ildfast fad. Læg baconskiverne ovenpå (så de overlapper hinanden lidt).

Bag farsbrødet i ovnen i ca. 45 minutter. Sæt evt. ovnen på "grill" de sidste 5-10 (afhængig af ovn), så baconen bliver sprød (hold øje med at det ikke får for meget).

Se også:
Farsbrød i fad med bacon og brun sovs.

Godt tilbehør til farsbrødet

Se mine 3 bud på rigtig lækkert tilbehør til farsbrødet herunder:

Tzatziki med spidskålKnuste kartoflerHasselback-gulerødder

Hvis du gerne vil holde det mere traditionelt og f.eks. gerne vil servere en brun sovs til, kan du tage et kig på denne opskrift på tilbehør til forloren hare.

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier474 kcal1422 kcal
Kulhydrat11 g34 g
Protein41 g124 g
Fedt28 g85 g


Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at farsbrødet laves med hvedemel (ikke Husk). Beregningen omfatter kun opskriften på farsbrødet - ikke tilbehøret.

Publiceret d.
19.09.19.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem