Grøn salat med granatæble og mormordressing
Dejlig grøn salat med granatæble, agurk og mormordressing, der har en perfekt balance mellem sødme og syrlighed. Beviset på, at en salat sagtens kan være enkel og smage suverænt.
Ingredienser
til 6 personerMormordressing
- 2 1⁄2 spsk sukker
- saft af 1⁄2 citron
- 2 dl fløde
Grøn salat
- 1 granatæble
- 1⁄2 agurk
- 3 hjertesalater eller 2 hovedsalat
Rør sukker og citronsaft sammen, så det meste af sukkeret er opløst. Pisk fløden i, og lad dressingen stå og tykne, imens resten af den grønne salat forberedes.
Pil de røde kerner ud af granatæblet. Skyl agurken, og skær den i små tern.
Skyl salaten, og bræk bladene af stokken. Arrangér bladene i en skål eller på et fad, og drys med granatæblekerner og agurketern. Hæld mormordressingen over salaten, og servér med det samme.
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 122 kcal | 187 kcal | 1120 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 14 g | 82 g |
Protein | 1 g | 2 g | 11 g |
Fedt | 9 g | 14 g | 82 g |
Næringsberegningen omfatter både salaten og dressingen.