Salat til oksemørbrad

Rigtig lækker salat til oksemørbrad - helt perfekt, når der skal frisk tilbehør på bordet til det lækre stykke kød, hvad enten det er til nytår eller en anden festlig begivenhed.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Salaten er fyldig og lækker og passer helt vildt godt til oksemørbrad
  • Den kan fint spises uden en dressing, men er også lækker med en frisk vinaigrette til.
Til 4 personer

Bagte rødløg

  • 4 rødløg (små)
  • 10 g smør
  • salt
  • peber

Salat

  • 200 g grønne bønner
  • 100 g pekannødder eller valnødder
  • 1/2 granatæble
  • 100 g blandet salat
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pil skallen af rødløgene, og skær dem igennem på langs.

Læg de halve rødløg i et ildfast fad, og fordel smørret ovenpå i små klatter.

Krydr med salt og peber, dæk fadet med stanniol, og bag rødløgene i ca. 30-35 minutter, til de er møre.

Forbered resten af salaten imens.

Sådan laver du salaten

Nip enderne af de grønne bønner, og kog dem i let saltet vand i ca. 5-6 minutter. Bønnerne skal være møre, men stadig have bid.

Rist evt. pekannødderne på en tør pande.

Pil kernerne ud af granatæblet.

Skyl salaten, og lad det dryppe af. Skyl også bredbladet persille, lad det dryppe af, og pluk bladene af.

Pil de bagte rødløg fra hinanden, så du har nogle flotte bagte rødløgsskaller.

Bland rødløgsskallerne sammen med de øvrige ingredienser, eller anret det hele flot på et fad.

Jeg kan anbefale denne nemme dressing til salaten - men den kan dog også sagtens nydes uden en dressing til.

Indsendt af
d.
12.10.21.
Kategori:

Tilpas salaten til årstiden

Salaten er en super god vintersalat og nytårssalat, da den passer perfekt både til de lidt tungere vinterretter, og når det skal være lidt mere luksus til nytår, hvor jeg sammen med salaten kan anbefale at servere disse lækre kartofler til oksemørbrad.

Skal du servere den som en dejlig forårssalat, er det også virkelig lækkert at tilføje lidt friske aspargesstykker til salaten. Og som en frisk sommersalat til f.eks. grillet oksemørbrad, kan du med fordel grille de halve bagte rødløg i stedet for at bage dem. Pak dem blot ind i stanniol sammen med smørret, og kom dem på grillen, indtil de er møre.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:

Næringsindhold for salaten

pr. personhele portionen
Kalorier284 kcal1135 kcal
Kulhydrat17 g66 g
Protein5 g21 g
Fedt21 g83 g
Hvor mange stjerner giver du?
Stem