Blomkål som tilbehør

Rigtig god opskrift på bagt blomkål, der er helt perfekt som tilbehør. Blomkålen får en virkelig lækker smag fra hvidløg, honning og parmesan, og de er super nemme at bikse sammen.

  • Blomkålen bages i ovnen med lækre sager og udgør lækkert tilbehør til mange retter
  • Et lille drys persille giver et friskt pust til de bagte blomkålsstykker
  • Parmesan, hvidløg og honning giver en dejlig karamellisering på kålskiverne.
Opskriften giver de lækreste karamelliserede blomkål, der nærmest er helt vanedannende.

»Er der mere blomkål?« Den sætning kan du godt forberede dig på at høre, når du serverer de her lækre bagte blomkål.

Til 2 personer
  • 1 blomkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • 1 fed hvidløg (lille)
  • 2 tsk akaciehonning (kan undlades)
  • evt. 20 g revet parmesanost
  • evt. lidt frisk persille eller anden krydderurt til drys

Sådan laver du det perfekte tilbehør med blomkål

Skyl blomkålen, og skær stokken fra (se her hvordan du kan bruge stokken).

Skær først blomkålshovedet i store buketter og dernæst i skiver, og kom dem op i en skål.

Tilsæt olivenolie, salt og peber. Pil hvidløg, og pres det over. Tilsæt evt. også honning og fintrevet parmesan.

Bland det godt sammen. Fordel blomkålen på en bageplade beklædt med bagepapir, og sørg for, at stykkerne kun ligger i ét lag.

Bag blomkålen ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter, til de er møre og har fået en flot gylden farve.

Se også hvordan du laver perfekt stegt blomkål på panden, så det bliver mørt, gyldent og får masser af smag.

Lav lækker gratineret blomkål

I opskriften bruges der parmesanost til at give blomkålen masser af smag, men det er også super lækkert at drysse andet revet ost over inden bagning. Både mozzarellaost og cheddarost passer godt til, og du skal bruge ca. 50 g til 2 personer. Bag blomkålen som ellers beskrevet i opskriften.

Kan man bage stokken i ovnen?

Det kan man sagtens, men den skal stege lidt længere i ovnen end buketterne. Sørg for at skære den yderste hårde del af stokken, og skær den dernæst i skiver. Vend dem med olivenolie, salt, peber og evt. honning og parmesan og steg dem sammenlagt 30 minutter. Vend dem gerne undervejs, så de får den samme gyldne farve på begge sider.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Parmesan, hvidløg, honning

Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid i ovnen:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier256 kcal512 kcal
Kulhydrat12 g25 g
Protein10 g19 g
Fedt17 g35 g

Flere bud på blomkål som tilbehør

Blomkål er lækkert som tilbehør til kød, kylling, fisk og vegetarretter såvel som low carb retter, og du kan se flere nemme forslag til blomkålstilbehør her:

Blomkålsris på pandenLækker blomkålsmosNemme blomkålshotwings i ovn

Publiceret d.
21.04.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem