Gryderet med oksekød i tern

Denne dejlige gryderet indeholder blandt andet møre stykker oksekød i tern, gyldenstegte champignoner, søde gulerødder og rustikke stykker knoldselleri, der sammen med den friskhakkede persille skaber den helt perfekte smagskombination.

Til 6 personer
  • 800 g oksekød i tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 30 g smør
  • 250 g champignoner
  • 2 løg (store)
  • 1 ds tomatpuré à 140 g
  • 500 g gulerødder
  • 1/2 knoldselleri
  • 1 l vand
  • 1 terning oksebouillon
  • salt
  • peber

Til servering

  • 1 håndfuld bredbladet persille

Evt. jævning

  • majsstivelse
  • mælk

Dup oksekødsternene med et stykke køkkenrulle, så de er tørre i overfladen. Brun dem i olivenolien og halvdelen af smørret i en tykbundet gryde – gerne ad flere omgange.

Rens champignon, og skær dem i kvarte. Steg dem gyldne i gryden sammen med resten af smørret. Sæt også dem til side.

Hak løg groft, og svits det i det resterende fedtstof i gryden, til de er gennemsigtige. Tilsæt tomatpure, og lad det svitse med.

Skær gulerødder og knoldselleri i rustikke stykker, og tilsæt dem sammen med oksekødsternene, champignonerne, vand og bouillon.

Lad gryderetten komme op og koge, og skru derfor ned for blusset. Lad den simre i minimum en time, gerne to.

Smag retten til med salt og peber, og server den med f.eks. kogte kartofler, kartoffelmos eller ris til og friskhakket persille på toppen.

Tip:
Hvis du synes, saucen bliver for tynd, kan du jævne den med lidt Maizena.

Indsendt af
d.
15.02.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
15.02.16.
Kategori: