Cheeseburgerfad

Hold nu fast, det her cheeseburgerfad er for lækkert! Mildt krydret oksekød og dejlige grøntsager bindes sammen af æggemasse og toppes med smeltet cheddarost og bacon. En totalt uimodståelig kombination, der bliver endnu bedre serveret med frisk agurk og tomater samt den suveræne dressing.

starstarstarstarstar_half
4,4  –  14 stemmer  –  Stem her
Til 3 personer
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 spsk olie
  • 2 rødløg
  • 1/2 spidskål
  • 1 1/2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • peber
  • 4 æg
  • 1 1/2 dl fløde
  • 125 g revet cheddarost
  • 4 skiver bacon

Dressing

  • 200 g creme fraiche
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk dijonsennep
  • 1 1/2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver

Tilbehør

  • 1 agurk
  • 2 tomater (store)

Brun det hakkede oksekød godt af i olien. Forbered grøntsagerne imens.

Pil rødløg, og hak dem fint. Skyl spidskål, fjern den hårde stok i midten, og snit det fint.

Tilsæt koncentreret tomatpuré, paprika, dijonsennep, hvidløgspulver, peber og halvdelen af salt, og steg det med et par minutter. Tilsæt dernæst rødløg og spidskål, og steg det med i yderligere fem minutter, til spidskålen er faldet lidt sammen.

Kom oksekød og grøntsager op i et ildfast fad.

Pisk æg, fløde og den sidste halvdel salt sammen. Hæld æggemassen over oksekødet i fadet. Drys med revet cheddarost, og fordel baconen ovenpå - skær evt. baconen over på midten, så det kan være der.

Sæt fadet i ovnen, og steg det i 20-25 minutter ved 220 grader, til æggemassen har sat sig, og baconen er gylden på toppen. Lav dressing og tilbehør imens.

Dressing og tilbehør:

Rør creme fraiche sammen med koncentreret tomatpuré, dijonsennep, paprika og hvidløgspulver, og smag dressingen til med salt og peber.

Skyl agurk og tomater, og skær begge dele i tern.

Servér cheeseburgerfadet med den lækre dressing samt agurk og tomater.

Se også:
Hvis du er fan af denne opskrift, vil du med garanti også kunne lide dette lækre krydrede oksekødsfad med grøntsager

Indsendt af
d.
04.02.20.
Kategori:

Brug resterne af ingredienserne til en ny ret

Hvis du har rester af ingredienserne, f.eks. spidskål, hakket oksekød, bacon, fløde eller creme fraiche kan du lave en af disse lækre retter:

Fantastisk spinatroulade med kylling, bacon og spidskålHakket oksekød i fad med spidskål, fløde og karryKylling med bacon, spidskål og ostesovs i fad

Næringsindhold for cheeseburgerfad

pr. personhele portionen
Kalorier1085 kcal3256 kcal
Kulhydrat23 g70 g
Protein59 g177 g
Fedt83 g249 g


*Næringsberegningen omfatter både selve cheeseburgerfadet og tilbehøret (dressing, tomat og agurk).

Indsendt af
d.
04.02.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem