Koteletter i "fad" i gryde

De klassiske koteletter i fad lavet som paprikagryde - altså tilberedt i gryde i stedet for ovn.

Til 4 personer
  • 6 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
  • 6 nakkekoteletter
  • 200 g champignoner
  • 4 spsk olie
  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 røde peberfrugter
  • 4 spsk paprika (mild)
  • 4 spsk tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 8 dl bouillon
  • evt. 4 laurbærblade
  • evt. 1 1/2 dl fløde (kan sagtens udelades)
  • Evt. friskhakket persille til servering

Bland hvedemel, salt og peber sammen i en dyb tallerken. Vend koteletterne i blandingen, så der er godt med mel på alle sider.

Rengør champignonerne og skær dem i kvarte.

Kom olien i en gryde og brun koteletterne på begge sider ved middelhøj varme - hvis der ikke er plads til alle koteletterne i gryden på én gang, kan de brunes ad flere omgange. Tag dem derefter op af gryden og læg dem på en tallerken.

Kom champignonerne i gryden og steg dem ved middel varme. Hak løg og hvidløg og kom dem i gryden.

Skyl peberfrugterne og skær dem i halve strimler.

Kom paprika og tomatpure i gryden og bland godt rundt. Lad det stege et minuts tid. Læg koteletterne tilbage i gryden og tilsæt peberfrugt, hakkede tomater og bouillon. Tilsæt evt. laurbærblade.

Lad retten simre i minimum 30 minutter, men gerne længere. Jeg lader den gerne simre i 2½ time, så sovsen rigtigt kan koge ind og få en intens smag.

Tilsæt evt. fløde (kan sagtens udelades), og smag til med salt og peber.

Servér f.eks. med kartoffelmos, blomkålsmos, selleripuré eller ris.

Indsendt af
d.
05.03.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.03.19.
Kategori: