Krydderi til kylling

Virkelig nem opskrift på hjemmelavet krydderi til kylling i 3 lækre varianter - vælg selv, om det skal være en mexicansk inspireret blanding, en krydderurteblanding eller en karryblanding, der skal gøre din kylling ekstra lækker.

  • De tre lækre krydderier til kylling, der giver en god og spændende smag.
Til 1 portion

Mulighed 1: Godt kyllingekrydderi

  • 3 tsk paprika
  • 3 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • evt. 1/4 tsk chilipulver eller dobbelt så meget, hvis du godt kan lide det ekstra spicy
  • 1 1/2 tsk salt
  • lidt peber

Mulighed 2: Middelhavskrydderi

  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret timian eller rosmarin (du kan også bruge frisk)
  • 1 tsk hvidløgspulver (eller frisk hvidløg)
  • 1 1/2 tsk salt
  • lidt peber

Mulighed 3: Indisk krydderi

  • 1 1/2 spsk karry
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1/4 tsk stødt gurkemeje
  • evt. 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1 1/2 tsk salt
  • lidt peber

Mulighed 1: Godt kyllingekrydderi (mexicansk inspireret)

Bland paprika, spidskommen og hvidløgspulver sammen. Tilsæt evt. chili, hvis du vil have det lidt spicy.

Tilsæt salt og lidt peber.

Mulighed 2: Middelhavskrydderi til kylling

Bland oregano og timian eller rosmarin sammen. Bruger du frisk timian eller rosmarin, skal du hakke dem fint først.

Tilsæt hvidløgspulver eller pres frisk hvidløg i krydderierne, og kom salt og peber i blandingen.

Mulighed 3: Indisk krydderiblanding

Bland alle krydderierne sammen, og tilsæt en smule peber.

Se her hvordan du steger perfekte kyllingefileter på panden

Lav kyllingekrydderiet til hjemmelavet BBQ-krydderi

Du laver nemt kyllingekrydderiet (valgmulighed 1) om til lækkert BBQ krydderi ved at bruge den dobbelte mængde paprika og tilføje 3 tsk brun farin til blandingen.

Tør rub eller marinade?

Du kan bruge krydderiblandingerne både som tør rub og som basis for en marinade.

Som rub skal krydderierne blot gnides godt ind i kødet, men vil du bruge dem som marinade, skal du tilsætte 2 spsk olie (til 1 portion).

I begge tilfælde er det en rigtig god idé at lade kyllingen trække med marinade eller rub i et par timer, så kyllingen rigtig kan tage smag af de lækre krydderier.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det mexicanske køkken, middelhavskøkkenet og det indiske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Passer godt til: Kylling på pande, grill, i ovn, kylling i det hele taget

Næringsindhold for mexicansk kyllingekrydderi

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier222 kcal18 kcal53 kcal
Kulhydrat19 g2 g5 g
Protein10 g1 g2 g
Fedt10 g1 g2 g

Næringsindhold for middelhavskrydderiet

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier128 kcal7 kcal20 kcal
Kulhydrat18 g1 g3 g
Protein5 g0 g1 g
Fedt2 g0 g0 g


Næringsindhold for den indiske krydderiblanding

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier194 kcal16 kcal47 kcal
Kulhydrat16 g1 g4 g
Protein7 g1 g2 g
Fedt8 g1 g2 g


Hvor meget kylling er der krydderi til?

I 1 portion krydderiblanding er der nok til:

  • 3 kyllingefileter
  • 9 kyllingeinderfileter
  • 6 kyllingeunderlår
  • 2 kyllingeoverlår
  • 3 hele kyllingelår (både under- og overlår)
  • 1 hel kylling

Det svarer til ca. 3 personer.

Publiceret d.
24.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem