Perfekt kylling på panden

Sådan steger du kylling på panden, så det bliver perfekt mørt og super saftigt.

  • De pandestegte kyllingefileter får den lækreste karamelliserede stegeskorpe
  • Overøs med smør under stegningen for at få en god smag på kyllingen.
  • Glem alt om tør kylling - her bliver kyllingebrysterne super saftige og møre.
Til 2 personer

Sådan steger du perfekte kyllingefileter på panden

Tag gerne kyllingebrysterne ud af køleskabet ca. 30 minutter før, de skal steges, så de kan nå at få stuetemperatur.

Dup fileterne tørre med køkkenrulle, og krydr med salt, peber og evt. andre krydderier på begge sider.

Stegning

Varm en pande op ved middelhøj varme (trin 6,5-7 ud af 9 på komfuret), og tilsæt olie.

Læg kyllingefileterne på panden, og steg dem 1 minut på hver side, til de har en god brun stegeflade.

Skru ned til middellav varme (trin 3 ud af 9), og tilsæt smørret. Steg yderligere 5-6 minutter på hver side, til kyllingekødet er gennemstegt.

Undervejs i stegningen er det en god idé at bruge en ske til at samle fedtstoffet op fra panden og hælde det over fileterne. Det giver ekstra saftigt kød.

Lad gerne kyllingefileterne hvile i 5 minutter inden servering, så du er sikker på, al den lækre saft bliver i kødet.

Marinade til kylling
Hvis du vil give kyllingefileterne ekstra smag, kan jeg anbefale disse lækre krydderiblandinger til kylling eller denne lækre barbecuemarinade til kylling.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om tilberedning af kylling på panden herunder:

Hvad skal centrumtemperaturen være?

Kyllingefileterne er færdigstegte, når de har en centrumtemperatur på 69-70 grader i den tykkeste del af fileterne.

Kan man forkorte stegetiden?

Ja, du kan forkorte den tid, kyllingen skal stege, ved at banke den tykke del af kyllingebrysterne lidt fladere med en kagerulle eller en kødhammer. Læg fileten imellem to stykker husholdningsfilm eller i en plastikpose, og bank den forsigtigt, til den er lige tyk over det hele (ca. 1 cm). Så skal kyllingen kun stege sammenlagt 8 minutter på panden (1 minuts bruning på hver side, og dernæst 3 minutter på hver side ved middellav varme).

Du kan også reducere stegetiden ved at skære kyllingen ud i mundrette stykker eller strimler og i stedet stege dem ved middelhøj varme i 4-5 minutter sammenlagt.

Må kylling være rosa indeni?

Nej, kylling skal altid gennemsteges for at komme salmonellabakterier til livs. Når det er færdigstegt, skal kyllingebrystet have en hvid farve hele vejen igennem, og kødsaften skal være helt klar og ikke rosa.

Nem ret med kylling, grøntsager og fløde

Du kan nemt lave en lækker helstøbt ret med pandestegt kylling. Tag kyllingefileterne af panden efter stegning, og dæk dem med stanniol, så det holder sig varmt. Steg valgfrie grøntsager på panden, til de bliver lidt bløde i det. Tilsæt fløde, og lad det simre i 5 minutter. Kom kyllingen tilbage på panden, og lad retten simre 5 minutter ekstra.

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Evt. hviletid: 5 min.
Samlet tidsforbrug: (19 min. med hviletid)

Næringsindhold for kyllingebryst på panden

pr. personhele portionen
Kalorier245 kcal490 kcal
Kulhydrat0 g0 g
Protein28 g56 g
Fedt15 g30 g


Næringsberegningen omfatter ikke eventuelt krydderi eller marinade.

3 andre gode opskrifter med kylling

Se flere mega gode opskrifter på kylling herunder:

Paneret kylling med raspButterfly kylling (perfekt hel kylling i ovn)Stegte ris med kylling

Publiceret d.
24.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem