Lækre grøntsager i ovn

Mega lækre grøntsager i ovn med masser af dejlige krydderier samt en skøn blanding af smør og olie, der giver en fantastisk smag. De ovnbagte grøntsager er suverænt gode som tilbehør, men kan også sagtens servers som en god gang biksemad, evt. med rester af en steg, et stykke kylling eller et spejlæg til.

  • De dejlige grøntsager smager lækkert efter en tur i ovnen.
  • Den skønne blanding af kartofler, gulerødder, peberfrugt, squash og aubergine er blevet gyldne og lækre.
  • De lækre grøntsager, inden de kommes i ovnen.

Til 6 personer

Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i små tern på ca. 1x1 cm. Skræl gulerødderne, og skær dem i stykker, der er lidt større end kartoflerne.

Skyl squash og aubergine, skær dem igennem på langs, og fjern de våde kerner. Skær begge dele i tern på størrelse med gulerødderne. Skyl peberfrugten, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær også denne i tern. Pil løgene, og skær dem i små både.

Kom alle grøntsagerne op i en skål, tilsæt krydderier, og vend det godt rundt, så krydderierne fordeles.

Smelt smørret (det gøres nemt i mikroovnen), og bland det med olien. Hæld det over grøntsagerne, og bland det grundigt. Hæld grøntsagerne ud på en bageplade med bagepapir. Ligger grøntsagerne meget tæt, skal du nok bruge to bageplader.

Bag i grøntsagerne ved 225 grader i ca. 25 minutter. Skru derefter helt op for varmen, og tænd for ovnens grillfunktion. Giv grøntsagerne yderligere 5 minutter i ovnen, til de er helt gyldne.

Indsendt af
d.
23.08.18.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.