Stegt blomkål i ovn med karry
Blomkål bliver så lækkert, når det steges i ovnen med karry, olivenolie og citron, der giver et skønt smagspift. Det er super dejligt både som tilbehør og som herligt fyld i en salat.
- 1/2 dl olivenolie
- 1 1/2 spsk karry
- 1 tsk hvidløgssalt
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk spidskommen (kan undlades)
- 1 knsp sukker
- 1/2 økologisk citron
- 1 blomkål
- evt. bredbladet persille til servering
Forvarm ovnen til 225 grader.
Kom olivenolie, karry, hvidløgssalt, gurkemeje, spidskommen og sukker op i en frysepose.
Riv skallen af citronen, og pres saften ud af den. Tilsæt citronskal og -saft til posen, og bland hele det sammen.
Skyl blomkålen, og skær stokken af. Del den i buketter, og skær buketterne i skiver. Kom dem op i fryseposen, bind knude på, og ryst det godt sammen, så blomkålen er helt dækket af krydderolien.
Fordel blomkålsskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
Servér evt. de karrystegte blomkål med frisk, bredbladet persille.
Se også:
Denne mega lækre opskrift på blomkålshotwings med barbecuesovs.