Laksepakker i ovn

De her laksepakker bages i ovnen, så de er super nemme og hurtige at lave. Når de delikate laksefileter tilberedes i stanniol bevarer de al deres saft og kraft og får samtidig masser af smag fra porrer, creme fraiche og citron.

Til 2 personer
  • 2 laksefileter (ca. 200 g pr. filet)
  • 4 spsk creme fraiche
  • 1/4 porre
  • 4 spsk citronsaft
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Læg laksefileterne på hver deres stykke stanniol (stanniolstykkerne skal være ret store). Fordel creme fraichen på fileterne, så hele toppen er dækket. Rens porren godt, og skær den i tynde ringe. Læg dem oven på laksen, og hæld citronsaften over. Krydr med salt og peber.

Fold folien over laksen, og luk kanterne godt til.

Bag laksepakkerne i ovnen i ca. 10 minutter, til laksefileterne er færdigstegte. Stegetiden kan variere en smule alt efter den præcise størrelse på fileterne.

Hvis du bruger frossen laks

Du kan også bruge frossen laks. Så skal stegetiden bare forlænges med ca. 5-10 minutter.

God salat til laks

Jeg serverer ofte laksepakkerne med denne simple salat og tilhørende persilledressing, som passer rigtig godt til fisken. Man kan dog også sagtens servere en anden salat, kogte kartofler eller andet tilbehør efter smag.

Indsendt af
d.
05.04.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.04.17.
Kategori: