Nem one pot pastaret med bacon, spinat og spidskål

Denne mega gode one pot pasta byder på en suverænt lækker kombination af spinat, spidskål og ærter samt en utroligt velsmagende hvidvinsflødesauce og sprød bacon på toppen. At noget så lækkert kan være så nemt er næsten ikke til at tro på - men den er god nok!

Til 2 personer
  • 150 g bacontern
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 4 dl fløde
  • 3 dl vand
  • 3/4 terning hønsebouillon
  • salt
  • peber
  • 1/4 spidskål
  • 125 g frossen spinat
  • 200 g pasta penne
  • 100 g ærter
  • 25 g revet parmesanost

Til servering

  • evt. brød

Steg baconen sprød i en gryde eller på en stor pande. Pil imens løg og hvidløg. Snit løget i tynde skiver, og hak hvidløg fint. Tag baconen op af gryden, og sæt det til side til servering. Steg løg og hvidløg i det resterende baconfedt på panden ved middel varme, til løgene begynder at blive klare.

Hæld hvidvinen på panden, og lad det koge ind, til der kun er halvdelen tilbage. Tilsæt fløde, vand og hønsebouillon. Bring det i kog, og lad det simre i fem minutter.

Skyl imens spidskålen, og snit det fint.

Smag flødesovsen til med salt og peber, men vær opmærksom på, at parmesanosten, som tilføjes senere, også er salt i smagen.

Tilsæt fintsnittet spidskål, frossen spinat og pastaen til gryden, og lad det koge ca. 10 minutter. Tilsæt dernæst ærter og revet parmesanost, og kog yderligere ca. 5-8 minutter, til pastaen er al dente. Smag til med yderligere salt og peber, hvis det er nødvendigt.

Servér evt. retten med et godt stykke brød til.

Indsendt af
d.
26.11.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.11.19.
Kategori: