Omelet med laks og hytteost
Virkelig lækker, nem og sund omelet med røget laks og hytteost samt friskhakkede krydderurter.
- 6 æg
- salt
- peber
- 1 bdt purløg
- 1 bdt dild eller persille eller mere purløg
- 400 g hytteost
- 1 spsk olivenolie
- 100 g røget laks
Slå æggene ud i en skål eller et stort deciliter-mål (så er det nemt at måle hvor meget der skal på panden til hver omelet).
Pisk æggene sammen med en gaffel. Krydr med salt og peber.
Gør fyldet klar inden omeletterne steges.
Skyl purløg og dild, og lad det dryppe af. Dup det evt. tørt med lidt køkkenrulle. Hak eller klip purløg og dild fint. Bland det sammen med hytteosten i en skål. Smag til med salt og peber.
Skær evt. laksen i mindre stykker.
Kom olie på panden, og tænd på middel varme. Kom ca. 1,5 dl æggemasse på (svarer til ca. 3 piskede æg). Når omeletten er fast, men stadig gerne lidt fugtig på oversiden, kommes den over på en tallerken (stadig med oversiden opad).
Kom hytteost og røget laks på den ene halvdel, og vend den anden halvdel henover.
Gentag fremgangsmåden for hver omelet. Velbekomme.
Se også:
Denne lækre omelet med skinke og ost, der er klar i et snuptag.
- print Udskriv
- local_post_office Send som e-mail
Fedtfattig
Salater, der passer rigtig godt til
Det er mega lækkert med en salat til omeletten, og jeg kan især anbefale disse dejlige varianter:Blomkålssalat med avocado og feta
Spidskålssalat med mandler og lækker dressing
Avocadosalat med asparges og honningdressing
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 606 kcal | 1211 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 15 g |
Protein | 61 g | 121 g |
Fedt | 37 g | 74 g |