Æggeletter - lækre tarteletter med bacon, porre og æggefyld

Æggeletter er tarteletter på en ny og spændende måde, hvor de fyldes med bacon, porre og æg. På den måde får man de lækreste små porretærter, der er færdige, inden man får set sig om. Brug dem både til brunch, frokost eller som ekstra nem aftensmad med en salat til.

4,8  –  34 stemmer  –  Stem her
  • Æggeletterne er kanongode både til frokost, brunch, aftensmad eller i madpakken.
  • Mini-tærterne er fyldt med den lækreste kombination af bacon og porre.
  • Tarteletterne bliver super sprøde og passer super godt til det cremede æggefyld.
Til 4 personer
  • 150 g bacon
  • 2 porrer
  • 5 æg
  • 80 g creme fraiche
  • 3/4 tsk salt
  • peber
  • 10 tarteletter

Forvarm ovnen til 175 grader.

Steg baconen helt sprød, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

Skær toppen af porrerne, og kassér toppene. Rens porrerne grundigt for jord. Skær porrerne igennem på langs, og snit dem derefter helt fint.

Pisk creme fraiche, æg, salt og peber sammen. Kom porrer og bacon i æggemassen.

Sæt tarteletskallerne i et ildfast fad eller på en bageplade (evt. beklædt med bagepapir).

Fordel æggefyldet i tarteletskallerne, og bag æggeletterne i ovnen i ca. 20 minutter, til æggemassen har sat sig.

Se også:
Jeg kan også klart anbefale disse mega lækre minitærter med skinke.

Indsendt af
d.
18.08.20.
Kategori:

Næringsindhold for æggeletterne

pr. personhele portionen
Kalorier606 kcal2426 kcal
Kulhydrat37 g148 g
Protein21 g86 g
Fedt41 g163 g

Madplaner med tartelet-tærterne

Tartelet-tærterne kan spises hele året, og derfor indgår de også i madplaner til både sommer og vinter:

Sommer madplan med hverdagsmad Vinter madplan med billige retterMadplan til en hel måned på budget

Hvor mange stjerner giver du?
Stem