One pot pasta med squash, spidskål og parmaskinke

Utrolig nem opskrift på one pot pasta, der er perfekt, når aftensmaden ikke skal give sved på panden, men stadig være mega lækker. Pastaretten er en kanongod kombination af squash, spidskål, sprød parmaskinke og cremet flødesovs med et strejf af citron og parmesan.

Til 2 personer
  • 4 skiver parmaskinke (du kan også sagtens bruge serranoskinke eller bacon)
  • 2 spsk olie
  • 1/4 spidskål
  • 1/2 bdt forårsløg
  • 1/2 squash
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk grøn pesto
  • saft af 1 citron (lille)
  • 3/4 hønsebouillonterning
  • salt
  • peber
  • 200 g pasta penne
  • 25 g revet parmesanost

Riv eller skær parmaskinken i mindre stykker, og steg det sprødt i halvdelen af olien. Tag parmaskinken op, og læg det på fedtsugende papir.

Skyl spidskål og forårsløg, og snit begge dele fint. Skyl squash, og skær den i tynde strimler. Pil hvidløg, og hak det fint. Steg grøntsagerne i den resterende halvdel olie ved middel varme i et par minutter.

Tilsæt vand, fløde, grøn pesto, citronsaft og bouillonterning, og bring det i kog. Smag til med salt og peber, men hold igen med salt, da både parmaskinke og parmesanost også er meget salt.

Tilsæt pasta, og lad det koge ca. 15 minutter, til pastaen er al dente. Rør rundt et par gange undervejs.

Rør parmesanosten i, og smag evt. til med ekstra salt og peber. Drys med den sprødstegte parmaskinke ved servering.

Indsendt af
d.
09.07.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.07.19.
Kategori: