Pasta i ovn med bacon og broccoli

Lækker og mild pastaret i ovn med bacon og broccoli, som både børn og voksne vil elske. Retten er ultranem at lave, så den passer perfekt ind i en travl hverdag.

Til 2 personer
  • 8 skiver bacon
  • 150 g pasta
  • 130 g broccoli eller aspargesbroccoli
  • 1 1/2 dl mornaysauce
  • 100 g revet ost
  • salt
  • peber

Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225 grader, og sæt bagepladen i ovnen. Steg baconen sprødt i de ca. 20 minutter, det tager for ovnen at forvarme. Der kan være forskel på ovne, så hold øje med, at det ikke brænder på, og giv det evt. lidt længere tid, hvis baconen ikke er sprød efter de 20 minutter.

Kog imens pastaen i letsaltet vand, til den næsten er al dente. Pastaen skal efterfølgende bages i ovnen, så hæld vandet fra, inden den er helt færdigkogt.

Skær broccoli eller aspargesbroccoli ud i mindre buketter. Skær de sprøde baconskiver i mindre stykker.

Bland pasta, broccoli og bacon sammen med mornaysaucen og halvdelen af osten i et ovnfast fald. Krydr med salt og peber, og drys resten af osten på toppen.

Bag pastaretten i ca. 10 minutter – sæt evt. ovnen på grill, så osten smelter og bliver gylden.

Se også:
Jeg kan også klart anbefale dette mega lækre pastafad med hakket oksekød.

Indsendt af
d.
14.10.16.
Kategori:

Skal der ekstra grønt til retten?

Hvis du gerne vil have lidt ekstra grøntsager til retten, er det super lækkert med en dejlig broccolisalat til, f.eks. en af disse:

Lækker broccolisalat med fetaBroccolisalat med gulerødder og honningdressingNem broccolisalat med majs og creme fraiche

Næringsindhold for pastaretten

pr. personhele portionen
Kalorier790 kcal1580 kcal
Kulhydrat65 g129 g
Protein36 g71 g
Fedt42 g85 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på pasta med bacon og broccoli - ikke eventuelt andet tilbehør.

Indsendt af
d.
14.10.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem