Rabarberkylling i karry

Virkelig god rabarberkylling i en cremet sovs med karry, ingefær og kokosmælk. Laves i ovnen, så den er ekstra nem.

Til 3 personer
  • 400 g rabarber
  • 200 g gulerødder
  • 3 forårsløg som topping
  • 1 fed hvidløg
  • evt. 2 cm ingefær
  • 1/2 dl vand (kogende)
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 spsk karry (jeg brugte en mild, men du kan også bruge en stærk karry hvis du godt kan lide det spicy)
  • evt. 2 tsk gurkemeje (kan sagtens udelades)
  • 1 ds kokosmælk
  • salt
  • peber
  • ca. 400 g kyllingeinderfilet

Forslag til tilbehør

  • ris eller blomkålsris
  • mangochutney

Tænd ovnen på 210 grader.

Rengør rabarberne og skær dem i små stykker på ca. 1 cm. Kom dem i et ildfast fad. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Bland dem sammen med rabarberne.

Skyl forårsløgene, skær den hvide del i tynde skiver, og kom dem op i fadet. Læg de grønne toppe til side.

Pil hvidløget og skræl ingefæren. Hak begge dele fint og kom det i fadet.

Kog vandet (nemmest i en el-kedel) og hæld det i et stort decilitermål eller en skål. Smuldr bouillonterningen og rør den ud i vandet. Rør ligeledes sukker, majsstivelse og karry ud i vandet, og evt. gurkemeje. Bland kokosmælken i og krydr med salt og peber. Hæld karrysovsen over grøntsagerne i fadet og sæt fadet i ovnen i 10 minutter.

Snit de grønne forårsløgstoppe fint og kom dem i en skål. Kog ris eller lav blomkålsris, eller hvad du ønsker af tilbehør.

Krydr kyllingestykkerne med salt og peber. Læg dem i fadet og bag i yderligere 20 minutter.

Servér med de grønne forårsløg som drys. Mangochutney er også rigtig godt til rabarberkylling i karry - chutneyens sødme er perfekt til de syrlige rabarber.

Indsendt af
d.
19.06.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.06.19.
Kategori: