Svampesauce til oksemørbrad

Vildt lækker svampesauce til oksemørbad, hvor du kan bruge lige de svampe, du bedst kan lide. Saucen får en dejlig cremet konsistens og en super delikat smag af de lækre svampe.

5,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • En lækker rosastegt oksemørbrad får godt selskab af den gode svampesauce med fond, fløde og balsamico
  • Der er masser af smag i saucen fra de dejlige stegte svampe
Til 3 personer
  • 300 g svampe (f.eks. kantareller og brune champignoner)
  • 1 løg (lille)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 dl vand
  • 1 spsk oksefond (koncentreret)
  • 1 tsk balsamico
  • 3 kviste timian
  • 3 1/2 dl fløde
  • salt
  • peber

Rens svampene grundigt for jord, og skær dem i tynde skiver. Bruger du kantareller, kan du nøjes med at rive de store af dem i mindre stykker.

Pil løg, og hak det helt fint.

Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt olie og smør, og lad det smelte. Tilsæt svampene, og steg dem i 2 minutter, til de er brunet og faldet lidt sammen. Kom løgene på panden, og steg yderligere et minut.

Tilsæt vand, oksefond, balsamico og fløde, og skru ned på lav varme, så saucen simrer og ikke bulderkoger. Lad saucen simre i 5-10 minutter. Du kan med fordel tage en gaffel og mose nogle af svampene i saucen - så trænger smagen af svampe ekstra meget igennem.

Pluk timianbladene fra stilkene. Hak bladene fint, og rør dem i saucen. Smag til sidst til med salt og peber.

Servér f.eks. svampesaucen til en lækker helstegt oksemørbrad på pande.

Indsendt af
d.
08.11.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for svampesaucen

pr. personhele portionen
Kalorier561 kcal1683 kcal
Kulhydrat10 g30 g
Protein6 g19 g
Fedt55 g166 g
Hvor mange stjerner giver du?
Stem