Sovs til hamburgerryg

Super god sovs til hamburgerryg, hvor du har hele tre lækre varianter at vælge imellem: En lækker hvid sovs, en dejlig sennepssovs og en klassisk brun sovs. Rigtig lækkert tilbehør til både hamburgerryg og skinke.

4,5  –  2 stemmer  –  Stem her
  • De tre lækre sovser, der passer helt perfekt til forskellige typer af hamburgerryg.
Til 3 personer

Valgmulighed 1: Hvid sovs

  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dl kogende vand
  • 25 g smør
  • 2 1/2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • salt
  • peber
  • evt. 1 knsp revet muskatnød
  • evt. lidt citronsaft

Valgmulighed 2: Sennepssovs

  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dl kogende vand
  • 25 g smør
  • 2 1/2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 1/2 spsk dijonsennep
  • salt
  • peber
  • evt. lidt citronsaft

Valgmulighed 3: Brun sovs

  • 1 hønsebouillonterning
  • 3 dl kogende vand
  • 25 g smør
  • 2 1/2 spsk hvedemel
  • 1 dl fløde
  • kulør
  • salt
  • peber

Valgmulighed 1: Hvid sovs til hamburgerryg

Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand.

Smelt smørret i en lille gryde.

Rør hvedemelet ud i det smeltede smør, og pisk bouillonen i. Pisk herefter mælken i lidt efter lidt.

Lad sovsen simre, så den tykner lidt, og smag den til med salt, peber og evt. lidt muskatnød og citronsaft.

Du kan også nemt forvandle den hvide sovs til en lækker aspargessovs - se hvordan her.

Valgmulighed 2: Sennepssovs

Opløs hønsebouillonterningen i kogende vand.

Smelt smørret i en gryde, og pisk hvedemelet ud heri.

Pisk hønsebouillon i og dernæst mælken lidt efter lidt.

Tilsæt dijonsennep, og lad sovsen simre, til den tykner.

Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Valgmulighed 3: Brun sovs

Opløs hønsebouillonterningen i det kogende vand.

Smelt smørret, og rør hvedemelet godt ud heri.

Pisk bouillonen i lidt efter lidt. Sørg for at piske det helt ud efter hver tilsætning, så der ikke kommer klumper i sovsen.

Lad sovsen simre, til den tykner en smule. Tilsæt fløde, og kom kulør i, til du har en passende brun farve på sovsen.

Smag til med salt og peber.

Lav den hvide sovs til en aspargessovs

Du kan nemt lave den hvide sovs (valgmulighed 2) om til en lækker aspargessovs. Tilsæt blot ca. 240 g aspargessnitter eller letkogte grønne asparges til sovsen (til 3 personer). Du kan også med fordel erstatte ca. 2 dl af mælken med vandet fra aspargesene.

Den hvide sovs er her blevet til en lækker aspargessovs

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Passer godt til: Kogt hamburgerryg, røget hamburgerryg, glaseret hamburgerryg eller skinke

Næringsindhold for den hvide sovs

pr. personhele portionen
Kalorier133 kcal398 kcal
Kulhydrat10 g31 g
Protein4 g13 g
Fedt8 g24 g


Næringsindhold for sennepssovsen

pr. personhele portionen
Kalorier146 kcal439 kcal
Kulhydrat11 g32 g
Protein5 g15 g
Fedt9 g27 g


Næringsindhold for den brune sovs

pr. personhele portionen
Kalorier221 kcal662 kcal
Kulhydrat7 g22 g
Protein2 g5 g
Fedt21 g62 g


Lækre opskrifter på hamburgerryg

Se to af mine yndlingsopskrifter på hamburgerryg her:

Glaseret hamburgerrygHamburgerryg i sous vide

Vil du hellere have en kold sovs til?

I så fald kan jeg anbefale denne nemme opskrift på dressing til skinke og hamburgerryg.

Indsendt af
d.
04.01.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem