Glaseret hamburgerryg
En lækker glaseret hamburgerryg med brun farin, honning og en lille smule sennep. Det smager bare helt suverænt - især i selskab med f.eks. flødekartofler og en frisk salat.
Ingredienser
til 8 personer- 2 kg hamburgerryg
- Evt. top af 2 porrer
- salt
Glasering
- 5 spsk brun farin
- 4 spsk akaciehonning
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk dijonsennep
Bring en stor gryde med vand i kog. Kom hamburgerryggen i gryden sammen med porretoppene, hvis du bruger dem. Tilsæt lidt salt, så vandet er letsaltet. Kog hamburgerryggen i 1 time og 15 minutter, og lad den derefter trække 30 minutter i kogevandet.
Rør imens alle ingredienserne til glaseringen sammen. Det skal være en ret tyk masse.
Forvarm ovnen til den højeste temperatur (min ovn var 275 grader), og tænd for grillfunktionen.
Tag hamburgerryggen op af kogevandet, og skær både net og skind væk. Smør glaseringen godt ud på kødet. Det er lidt nemmere, hvis det er kølet en smule af.
Læg hamburgerryggen på en rist, og sæt den under grillen i ca. 5 minutter. Hold rigtig godt øje med kødet, så det ikke bliver brændt.
Tag den nu glaserede hamburgerryg ud, og lad den hvile i 5 minutter inden udskæring og servering.