Sund coleslaw med avocado

Sund udgave af coleslaw, hvor cremet avocado udgør dressingen. Den smager fantastisk og så er den endda et hurtigere alternativ til den klassiske variant, da den ikke skal trække.

Til 4 personer
  • 200 g spidskål eller hvidkål eller rødkål
  • 3 spsk citronsaft
  • 200 g gulerødder
  • 3 avocadoer
  • Evt. 2 spsk creme fraiche eller mayonnaise, græsk yoghurt eller lignende.
  • Evt. 1 spsk sød sennep
  • salt
  • peber
  • 1 tsk spidskommen



Skyl kålen og snit den fint. Kom den i en skål og pres citronsaften over.

Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Bland dem sammen med kålen.

Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen. Tag den grønne frugtkød ud med en ske og mos det med en gaffel. Bland avocadomosen i skålen med kål og gulerod.

Bland evt. creme fraiche og sød sennep i. Det kan sagtens udelades, men jeg synes, at det giver en mere coleslaw-agtig konsistens og smag.

Smag til med salt, peber og spidskommen.

Indsendt af
d.
25.03.19.
Kategori:

Er opskriften fedtfattig, når der er avocado i?

Avocado indeholder en del (sundt) fedt, så opskriften er ikke fedtfattig, men det er stadig sundere fedt end det, der er i mayonnaise og creme fraiche, som jo plejer at udgøre dressingen i en klassisk coleslaw.

Hvis du ønsker en fedtfattig coleslaw, kan jeg anbefale denne udgave, der laves på skyr.

Er den LCHF?

Ja, hvis du udelader den søde sennep, som godt kan indeholde en del sukker, så er opskriften lchf (low carb high fat).

Kan den laves laktosefri?

Ja, den kan sagtens laves uden creme fraiche og andre mælkeprodukter.

Kan den laves uden både mayonnaise og creme fraiche?

Ja, den kan godt laves helt uden mayonnaise og creme fraiche, så det bare er avocadomosen, der udgør dressingen. Jeg synes dog, at både smag og konsistens får et ekstra pift, hvis der lige kommer lidt creme fraiche eller mayo i - og det er jo stadig markant mindre, end der er i en klassisk coleslaw.

Kan den laves dagen før?

Nej, den kan ikke laves i forvejen, for så bliver avocadoen bare brun. Den skal altså serveres umiddelbart efter, den er lavet færdig. Man kan dog sagtens snitte kålen og rive gulerødderne i forvejen, men avocadoerne skal først moses og blandes i umiddelbart inden servering.

Hvis du søger en coleslaw med længere holdbarhed, så se vores andre opskrifter her.

Indsendt af
d.
25.03.19.
Kategori: