Tarteletter med skinke

Suveræne tarteletter med skinke og grøntsager i en cremet opbagt sovs. Det er hverdagsmad, der virkelig forkæler smagsløgene.

  • I stedet for det vanlige hønsekødsfyld er de her tarteletter med skinke, ærter og gulerødder
Fantastiske tarteletter, der endda er meget nemmere at bikse sammen end de traditionelle af slagsen. Perfekte hverdagstarteletter.
Til 2 personer
  • 2 porrer
  • ca. 100 g gulerødder
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 40 g smør
  • 30 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 80 g ærter
  • 150 g skinke (tern eller strimler)
  • 1/2 dl fløde
  • 8 tarteletter
  • evt. lidt frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

Rens porrer grundigt, og snit dem i tynde ringe. Skræl gulerødder, og skær dem i små tern.

Bring vand i kog i en gryde, og opløs hønsebouillonen heri. Tilsæt porrer og gulerødder, og lad det koge i 10 minutter. Hæld grøntsager og bouillon over i en anden skål, og gem det til senere.

Smelt smørret i samme gryde, som du har kogt grøntsagerne i. Tilsæt mel, og rør det godt ud heri. Pisk mælken i lidt ad gangen, så du er sikker på, at melbollen har optaget væsken, inden du tilsætter nyt.

Pisk dernæst hønsebouillon (med gulerodstern og porrer) i, og lad det simre i fem minutter. Smag til med salt og peber. Hvis det stadig smager af hvedemel, skal det koge yderligere fem minutter.

Tilsæt ærter, skinke og fløde, og lad det simre yderligere 5-10 minutter. Lun tarteletskallerne i ovnen imens.

Fyld tarteletterne med skinkefyldet, og pynt evt. med et drys frisk persille.

Se også:
Du kan også bruge de sprøde tarteletskaller til at lave de her lækre tartelet-tærter med bacon og porre.

Næringsindhold for tarteletter og fyld

pr. personhele portionen
Kalorier1033 kcal2065 kcal
Kulhydrat86 g172 g
Protein35 g70 g
Fedt59 g117 g


Næringsberegningen omfatter både tarteletskallerne og fyldet.

Publiceret d.
03.03.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem