Tarteletter med skinke

Suveræne tarteletter med skinke og grøntsager i en cremet opbagt sovs. Det er hverdagsmad, der virkelig forkæler smagsløgene.

Til 2 personer
  • 2 porrer
  • ca. 100 g gulerødder
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 40 g smør
  • 30 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 80 g ærter
  • 150 g skinke (tern eller strimler)
  • 1/2 dl fløde
  • 8 tarteletter
  • evt. lidt frisk persille til pynt

Rens porrer grundigt, og snit dem i tynde ringe. Skræl gulerødder, og skær dem i små tern.

Bring vand i kog i en gryde, og opløs hønsebouillonen heri. Tilsæt porrer og gulerødder, og lad det koge i 10 minutter. Hæld grøntsager og bouillon over i en anden skål, og gem det til senere.

Smelt smørret i samme gryde, som du har kogt grøntsagerne i. Tilsæt mel, og rør det godt ud heri. Pisk mælken i lidt ad gangen, så du er sikker på, at melbollen har optaget væsken, inden du tilsætter nyt.

Pisk dernæst hønsebouillon (med gulerodstern og porrer) i, og lad det simre i fem minutter. Smag til med salt og peber. Hvis det stadig smager af hvedemel, skal det koge yderligere fem minutter.

Tilsæt ærter, skinke og fløde, og lad det simre yderligere 5-10 minutter. Lun tarteletskallerne i ovnen imens.

Fyld tarteletterne med skinkefyldet, og pynt evt. med et drys frisk persille.

Se også:
Du kan også bruge de sprøde tarteletskaller til at lave de her lækre tartelet-tærter med bacon og porre.

Indsendt af
d.
03.03.21.
Kategori:

Næringsindhold for tarteletter og fyld

pr. personhele portionen
Kalorier1033 kcal2065 kcal
Kulhydrat86 g172 g
Protein35 g70 g
Fedt59 g117 g


Næringsberegningen omfatter både tarteletskallerne og fyldet.

close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem