Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Festmad

Gode opskrifter på festmad. Lige fra det traditionelle til forskellige buffeter og mere anderledes festmad. Hvis du skal holde fest, så er det her du finder opskriften på dejlig mad til dine gæster.

  • Buffet
  • Romantisk middag
  • Grønnere børnefødselsdag
  • Natmad
  • Studenterkørsel
  • Gæstemad
  • Snacks til velkomst & fest
  • Gourmet mad
  • Bryllupsmad
En sand lækkerbisken af en forret med sprøde kartoffelrösti, stegt parmaskinke og basilikumcreme.
Kartoffelrösti med parmaskinke og basilikumcreme - lækker forret opskrift

Lækker opskrift på forret med sprød parmaskinke og basilikumcreme, der anrettes super flot med en kartoffelrösti på toppen af glasset.

Smugkig på ingredienser
  • 4 skiver parmaskinke
  • 700 g bagekartofler
  • 1 løg (lille)
  • 1/2 spsk salt
  • 1 spsk hvedemel
  • peber
  • olie til stegning
  • 1 håndfuld basilikum
  • 200 g creme fraiche
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 tsk balsamico
  • 1 dl fløde
  • salt
  • peber
  • ærteskud eller anden krydderurt
Den lækreste møre oksemørbrad
Oksemørbrad i sous vide

Når man tilbereder oksemørbrad i sous vide, kan man være sikker på at få det smukkeste og møreste kød hver gang, og metoden er overraskende nem.

Smugkig på ingredienser
  • 450 g oksemørbrad
  • smør
  • 3 kviste rosmarin
  • salt
  • peber
  • sous vide maskine
  • 1 vakuumpose (eller anden pose, der kan tåle høje temperaturer)
Den smukke lagkage indeholder rabarber og hvid chokolade, og den pyntes med friske blomster og bær
Lagkage med rabarber og hvid chokolade

Denne fantastiske lagkage indeholder en skøn kombination af syrlige rabarber, hvid chokolade, rom og marcipan, så den er lige så lækker, som den er smuk.

Smugkig på ingredienser
  • 400 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 5 æg
  • 185 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 4 spsk rom
  • 4 spsk vand
  • jordbærsyltetøj (eller overskydende rabarberkompot)
  • 4 blade husblas
  • 120 g hvid chokolade
  • 5 dl piskefløde
  • 250 g rabarberkompot
  • 3 blade husblas
  • 1 dl rabarbersaft (jeg brugte den økologiske lemonade fra Rynkeby)
  • 1 1/2 dl vand
  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 25 g glukosesirup
  • friske bær
  • blomster (evt. spiselige - det brugte jeg dog ikke)
Laksemousse pænt pyntet og klar til servering.
Laksemousse

Laksemousse er en populær forret til særlige højtider og festlige lejligheder på grund af den gode smag og den dekorative form. Så er den tilmed også let at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 250 g laks
  • 3 blade husblas
  • saften fra 1/2 citron
  • 2 dl creme fraiche (minimum 18%)
  • 3 spsk frisk dild
  • salt
  • peber
Lækre blinis pandekager med flødeost, laks og dild
Blinis med laks

De skønneste blinis med laks, flødeostecreme og dild, der både er smukke og velsmagende. De er helt ideelle som forret eller tapas, og de er super nemme at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 30 g pinjekerner (kan udelades)
  • 1 bdt frisk dild
  • 1 økologisk citron
  • 250 g flødeost naturel
  • salt
  • peber
  • 20 blinis pandekager (hjemmelavede eller færdigkøbte)
  • 300 g røget laks (eller gravad laks)
Lækker carpaccio med masser af frisk basilikum på toppen
Carpaccio – nem opskrift på klassisk italiensk forret

Dejligt nem opskrift på den klassiske italienske forret carpaccio, der består af tynde skiver oksekød, parmesan i flager, ristede pinjekerner og frisk basilikum.

Smugkig på ingredienser
  • 15 g pinjekerner
  • 90 g oksefilet (gerne skåret på forhånd)
  • 20 g parmesanost (hel eller i flager)
  • God ekstra jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • havsalt
  • peber (friskkværnet)
Mørt og saftigt lammeskank, der er langtidsstegt i ovn.
Langtidsstegt lammeskank i ovn

Vanvittigt mørt kød fra lammeskank, der bliver langtidsstegt i ovnen, så kødet nærmest smelter på tungen. Lækre rodfrugter, frisk timian og hvidvin er med til at give kødet saft og kraft.

Smugkig på ingredienser
  • 1 gulerod (stor)
  • 2 jordskokker
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • lidt olie
  • sølvpapir
  • 2 lammeskanker
  • 50 g smør
  • salt
  • peber
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dl hvidvin
Annonce
Der skal simpelthen kun bruges fire ingredienser til den nemme jordbær dessert.
Nem jordbær dessert med Nutella

Den nemmeste og ikke mindst lækreste jordbær dessert med Nutella og knuste makroner. Færdig på et splitsekund og smager himmelsk.

Smugkig på ingredienser
  • 2 1/2 dl fløde
  • 175 g Nutella
  • 60 g makroner
  • 350 g jordbær
Rejecocktailen er med de eksotiske farver oplagt som en smuk forret.
Eksotisk rejecocktail med honningmelon, mango og chili

Moderne og eksotisk rejecocktail med bl.a. honningmelon, mango og chili lagt i lag, så det ser flot ud i glasset.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 1/4 honningmelon
  • 2 avocadoer
  • saften fra 1/2 limefrugt
  • 1 mango
  • 150 g rejer
  • 1/2 rødløg
  • 1/2 rød chili
  • 1 håndfuld frisk koriander
Skiver af kødrouladen.
Kødroulade

Lækker kødroulade med bacon og pesto. Det flotte udseende og den kraftfulde smag vil helt sikkert imponere dine gæster.

Smugkig på ingredienser
  • 100 g mandler
  • 75 g persille
  • 50 g parmesanost
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • saften fra 1 citron
  • salt
  • peber
  • 1 pk bacon i skiver
  • lidt olie
  • 1 flanksteak (med så stort et areal som muligt)
  • husholdningsfilm
  • kødhammer eller kagerulle
  • kødsnor
  • stegetermometer
Lækre tarteletter med fyld af en hel kogt kylling og asparges.
Tarteletter med hel kylling

Skøn og klassisk opskrift på tarteletter, hvor der koges en hel kylling sammen med en masse friske grøntsager, der alt sammen giver smag til det lækre fyld.

Smugkig på ingredienser
  • 1 kylling (1600 g)
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 1 knoldselleri (lille)
  • vand (til kyllingen er dækket)
  • 1 spsk salt
  • 50 g smør
  • 2 spsk mel med top
  • 1 ds aspargessnitter
  • 4 dl fond (fra gryden med kyllingen)
  • salt
  • peber
  • 12 tarteletter
Portionsanret gerne oksestegen med portvinssovs og tilbehør.
Oksesteg med portvinssovs

Du kan roligt tilbyde gæsterne denne oksesteg med portvinssovs. Du tilbereder kødet efter smag og serverer den fantastiske sauce til, sammen med kartofler og grøntsager.

Smugkig på ingredienser
  • 800 g oksemørbrad eller flanksteak
  • 80 g smør
  • 2 stilke timian
  • 1 stilk rosmarin
  • salt
  • peber
  • 4 dl oksefond
  • 100 g skalotteløg
  • 1 dl portvin
  • 1/2 dl balsamico
  • 40 g smør
  • lidt salt
Som tilbehør er bearnaisekartoflerne helt suveræne til alt fra bøf, hamburgerryg, skinke og kylling.
Bearnaisekartofler

De lækreste bearnaisekartofler med masser af fløde, så de får en suveræn cremet konsistens. Så bliver tilbehør bare ikke bedre.

Smugkig på ingredienser
  • 4 dl fløde
  • 500 g kartofler (gerne bagekartofler)
  • 2 spsk frisk estragon
  • 1 1/2 spsk bearnaiseessens
  • 2 tsk salt
  • peber
Når en knasende mandelbund får selskab af friske bær og chokolade er der ikke et øje tørt
Mandelkage med bær og chokolade

Ekstremt lækker mandelkage med bær, chokolade og flødeskum - en kombination, der får smagsløgene til at hoppe og danse af begejstring. Det er bare lækkerier.

Smugkig på ingredienser
  • 275 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 6 æggehvider
  • 300 g mandler
  • 50 g chokolade
  • 300 g jordbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g hindbær
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 4 dl fløde
  • 25 g chokolade
Her er champagnesorbeten serveres sammen med chokoladekage og råsyltede skovbær.
Champagnesorbet

Frisk champagnesorbet til f.eks. nytår eller sommerfesten. Nem at lave og kan sagtens laves én eller flere dage i forvejen.

Smugkig på ingredienser
  • 4 dl vand
  • 2 dl sukker
  • saften fra 1 limefrugt
  • 5 dl champagne eller mousserende vin
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025