Blinis pandekager

I denne opskrift på blinis bliver pandekagerne lavet med en gærdej. Det gør, at dine blinis holder sig luftige og friske i både konsistens og smag. Dejen indeholder også creme fraiche, der giver en lækker syrlighed.

  • Et fad fyldt med små hjemmelavede blinis pandekager.
  • Pandekagerne skal vendes, når der kommer små huller i dejen.

Til 60 stk

Bland vand og mælk, og rør gær, salt og sukker ud i blandingen. Smelt smørret, og tilsæt det sammen med creme fraichen.

Sigt fuldkornsmelet i, og bland dejen sammen. Sigt så hvedemelet i lidt ad gangen, så dejen bliver ensartet. Dæk den til, og stil den til at hvile ved stuetemperatur i 2 timer.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Steg dine blinis i smør på en pande, til de er gyldne. Når de er ”tørre” på toppen og har fået huller, er de klar til at blive vendt.

Server dine blinis med f.eks. stenbiderrogn, laks, eller hvad du nu har lyst til.

Indsendt af
d.
04.01.17.
Kategori: