Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Grovboller - Opskrifter på Grovboller

Grovboller er populære til madpakken eller en skovtur på grund af den gode fyldige smag og det sunde indhold. Prøv en af vores mange gode varianter så du kan finde lige præcis din favorit opskrift på grovboller. Lav gerne store portioner og frys ned.

Disse grovboller er både fedtfattige og smager godt.
Grovboller

Grovboller er det sunde og lækre alternativ til madpakken eller som en lækker snack. Så er de ydermere så nemme at lave, at alle kan være med til det.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 25 g gær
  • 3 dl vand (lunkent)
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 1 1/2 dl fuldkornshvedemel
  • hvedemel
  • 1 æg
  • lidt vand
Var det noget med en speltbolle?
Speltboller

Nemme speltboller med masser af sunde kerner og frø, som både giver noget bid til bollerne og holder dig mæt i længere tid.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 4 spsk olie
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1/2 dl sesamfrø
  • salt
  • 200 g speltmel
  • 400 g hvedemel
De forrygende gode rugboller er også flotte med et lille drys sesam.
Gode rugboller

Enkle og virkelig gode rugboller med et højt indhold af rugmel, som skaber en fantastisk grov krumme og i samspil med solsikkekernerne giver et godt bid.

Smugkig på ingredienser
  • 1 dl øl
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 2 1/2 spsk olie
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 tsk maltmel (kan undlades)
  • 250 g rugmel
  • 2 1/2 tsk salt
  • 350 g hvedemel
  • sesamfrø
  • solsikkekerner
  • græskarkerner
Nybagte grovboller af den sundere variant.
Koldhævede grovboller

Langtids- og koldhævede grovboller er super både til morgenmad, mellemmåltider og i madpakken. De er nemme at lave og skal blot røres sammen aftenen før.

Smugkig på ingredienser
  • 20 g gær
  • 4 dl vand
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • 150 g havreklid
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 400 g hvedemel
Dejlige hjemmebagte boller med chiafrø både indeni og på toppen
Boller med chiafrø

Super gode hjemmebagte boller med chiafrø og speltmel, så de er sundere, men stadig har en skøn luftig krumme. De kan virkelig anbefales.

Smugkig på ingredienser
  • 5 dl vand
  • 2 1/2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk chiafrø
  • 3 1/2 dl fuldkornsspeltmel
  • ca. 15 dl hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 æg (sammenpisket)
  • chiafrø
Friske lune boller med græskarkerner
Boller med græskarkerner

Disse dejlige boller med græskarkerner har en sej skorpe, der giver noget bid til de luftige boller. De kan bruges til alt fra morgenmad til frokost eller måske en eftermiddagssnack.

Smugkig på ingredienser
  • 25 g gær
  • 10 g salt
  • 15 g sukker
  • 5 1/2 dl vand (stuetemperatur)
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 600 g hvedemel
Super gode boller med en hævning, der giver en ekstra saftig krumme.
Langtidshævede grovboller

Dejligt luftige langtidshævede grovboller, der er super simple at bikse sammen. Den lange hævning giver en skøn saftig krumme og ekstra god smag.

Smugkig på ingredienser
  • 1/2 pk gær
  • 1 tsk honning
  • 1 æg
  • 2 dl mælk (lunken)
  • 400 g hvedemel
  • 200 g havremel
  • 200 g rugmel
  • 200 g ølandshvedemel
  • 4 dl vand
Annonce
Man kan fornemme den grove struktur med både kerner, havregryn og groft mel.
Sunde grovboller

Sunde og lækre grovboller med havregryn og gulerødder, der holder bollerne fugtige. Solsikkekernerne tilfører noget bid til de bløde boller.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 50 g gær
  • 1/2 l vand (lunkent)
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk akaciehonning
  • 75 g solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 150 g havregryn
  • 2 gulerødder eller æbler
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • Ca. 450 g hvedemel
  • Evt. lidt mælk eller vand til pensling
En hel plade fyldt med nybagte, grove gulerodsboller.
Grove gulerodsboller

Lækre gulerodsboller som er både luftige og saftige - selvom de grove.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 50 g gær
  • 1/2 l vand
  • 3 gulerødder
  • 15 g salt
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 100 g knækkede hvedekerner
  • 600 g hvedemel
Langtidshævede boller med den luftigste krumme og den sprødeste skorpe. Mums!
Nemme langtidshævede boller

Super nemme langtidshævede boller, som du kan smække sammen om aftenen og bage næste morgen. De har en dejlig luftig krumme og sprød skorpe, og du slipper helt for at have dej på fingrene.

Smugkig på ingredienser
  • 5 dl vand (lunken)
  • 5 g gær
  • 1 tsk salt
  • 60 g havregryn
  • 60 g grahamsmel (eller en anden grov mel)
  • 400 g hvedemel
Dejlige frokostboller
Frokostboller

Boller med fuldkornshvedemel, som er gode til frokostpausen.

Smugkig på ingredienser
  • 1 l vand (lunkent)
  • 100 g gær
  • 1 dl olie
  • 1 spsk salt
  • 1 dl sirup
  • 1 kg hvedemel
  • 400 g fuldkornshvedemel
  • 2 dl kokosmel
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 dl hørfrø
De er også fint luftige, selvom der er fuldkornshvedemel i.
Gode grovboller med nødder

De her grovboller med nødder er bare så gode! Valnødder og mandler sørger for en dejlig smag, og bollerne er tilmed meget nemme at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 125 g valnødder
  • 100 g mandler
  • 4 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 1/2 dl fuldkornshvedemel
  • ca. 11 1/2 dl hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 æg (til pensling)
Nybagte fuldkornsboller direkte fra ovnen.
Luftige fuldkornsboller

Velsmagende, sunde og utroligt luftige fuldkornsboller, som kan bruges til f.eks. madpakken, en eftermiddagssnack eller brunch søndag formiddag.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 50 g gær
  • 5 dl vand (lunkent)
  • 250 g fuldkornsmel (eller finvalsede havregryn)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • ca. 500 g hvedemel
Bollerne bliver super gode og smager skønt med en klat smør på.
Fedtfattige grovboller

Super gode fedtfattige grovboller med rugmel og havregryn samt æble og vaniljeyoghurt, som sikrer en skøn, saftig krumme.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 2 1/2 dl vand
  • 3 dl Cheasy vaniljeyoghurt eller almindelig vaniljeyoghurt
  • 1/4 dl olie
  • 25 g gær
  • 1/2 spsk salt
  • 125 g grovvalsede havregryn
  • 125 g rugmel
  • 500 g hvedemel
  • 200 g æble (revet)
  • lidt mel til bordet
  • mælk (til pensling)
  • evt. lidt ekstra grovvalsede havregryn (til drys)
De friskbagte boller.
Hurtige boller med kerner

Nemme og hurtige boller med kerner i form af femkornsblanding. Trin for trin vejledning.

Smugkig på ingredienser
  • 1 dl kærnemælk (eller andet surmælksprodukt)
  • 5 dl vand (lunkent)
  • 1 tsk salt
  • 1 pk gær
  • 1 1/2 dl femkornsblanding (behøver ikke iblødsætning)
  • ca. 1 kg hvedemel til dejen er jævn
  1. 1
  2. 2
  3. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025