Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Russiske Opskrifter - Opskrifter på Russisk Mad

Det russiske køkken har nogle helt særlige kendetegn og retter som det er kendt for såsom borscht, rødbedesuppe og rødbedesalat. Der findes dog også mange andre dejlige opskrifter på russisk mad som du kan se i denne kategori.

Her er piroggerne skåret over så man kan se fyldet.
Vegetariske pirogger

Lav dejlige vegetariske pirogger med fyld af gode grøntsager og ost. En herlig opskrift, som alle kan lave og som smager vidunderligt.

Smugkig på ingredienser
  • 15 g gær
  • 3 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vand
  • 2 dl fraiche 9%
  • 50 g speltmel (sigtet)
  • 100 g pizzamel
  • 475 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 bdt persille
  • 5 persillerødder
  • 5 gulerødder
  • 5 kartofler
  • 100 g emmentalerost
  • 1 rødløg
  • 1 porre
  • salt
  • peber
Pirog med grøntsagsfyld.
Pirogger med grøntsager og ost

Pirogger som er uhyre simple at lave med fyld af forskellige grøntsager og ost.

Smugkig på ingredienser
  • 3 3/4 dl mel
  • 100 g smør
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl kvark
  • f.eks. rodfrugter
  • f.eks. porre
  • f.eks. løg
  • f.eks. champignoner
  • salt
  • krydderier
  • revet ost eller feta
Lækker Bøf Stroganoff med sprød bacon, der giver en lækker smag. Her serveret med ris.
Bøf Stroganoff med bacon

Cremet og fløjlsblød Bøf Stroganof, der her er ledsaget af sprødstegt bacon. Retten er utrolig let at lave, og kødet bliver mere mørt og lækker, jo længere det står og simrer i saucen.

Smugkig på ingredienser
  • 200 g bacon
  • smør til stegning
  • 8 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 10 champignoner (mellemstore)
  • 140 g tomatpuré
  • 7 1/2 dl bouillon
  • 2 tsk paprika
  • 500 g oksekød i strimler
  • salt
  • peber
  • 2 dl fløde
  • 1 rød peberfrugt
Simpelt og godt på tallerkenen.
Bøf Stroganoff

Den helt klassiske og lækre opskrift på bøf stroganoff med oksekød. Det er meget nemt at lave og utroligt lækkert. Server med kogte kartofler eller kartoffelmos.

Smugkig på ingredienser
  • 600 g oksefilet eller rumpsteak
  • 2 løg (store)
  • 4 spsk smør
  • 1/4 l bouillon (kraftig)
  • 1/4 l piskefløde eller creme fraiche
  • 1 spsk fransk sennep
  • 1/2 spsk tomatpuré
  • saften af 1/2 citron
  • salt
  • peber (friskkværnet)
  • 250 g champignoner
  • revet muskatnød
  • muskatblomme
  • tomatpuré
En dekorativ og lækker servering.
Blinis med røget makrel

Blinis pandekager med røget makrel, creme fraiche og rødløg udgør et dejligt måltid. En ret som du simpelthen må prøve at kaste dig ud i.

Smugkig på ingredienser
  • 8 blinis pandekager (kan købes eller bages selv)
  • 1 rødløg
  • 100 g røget makrel
  • 1 1/2 dl creme fraiche 18%
  • dild
Lækre blinis pandekager med flødeost, laks og dild
Blinis med laks

De skønneste blinis med laks, flødeostecreme og dild, der både er smukke og velsmagende. De er helt ideelle som forret eller tapas, og de er super nemme at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 30 g pinjekerner (kan udelades)
  • 1 bdt frisk dild
  • 1 økologisk citron
  • 250 g flødeost naturel
  • salt
  • peber
  • 20 blinis pandekager (hjemmelavede eller færdigkøbte)
  • 300 g røget laks (eller gravad laks)
Blinis toppet med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg - lækker forret
Blinis med stenbiderrogn

Nem opskrift på lækre blinis fyldt med stenbiderrogn, creme fraiche og finthakket rødløg. Det er en simpel, smuk og velsmagende forret, der smager ekstra godt med et glas bobler til.

Smugkig på ingredienser
  • 250 ml creme fraiche 18 %
  • 1 rødløg
  • 100 g stenbiderrogn
  • salt
  • 12 blinis pandekager (færdigkøbte eller hjemmelavede)
  • purløg
  • peber
  • citron (i skiver)
Annonce
Et fad fyldt med små hjemmelavede blinis pandekager.
Blinis pandekager

Denne opskrift på blinis er dejligt nem. Pandekagerne holder sig saftige og luftige – selv dagen efter. De smager skønt med f.eks. laks, rejer, stenbiderrogn eller kaviar, og de udgør en smuk forret.

Smugkig på ingredienser
  • 1 dl vand (lunkent)
  • 3 1/2 dl letmælk
  • 15 g gær
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 60 g smør
  • 4 spsk creme fraiche 18 %
  • 100 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • 3 æggehvider
  • ekstra smør (til stegning af pandekagerne)
Lækre små blinis med flødeostecreme, rogn og blødkogt æg
Blinis med rogn og æg

Super lækre blinis med smilende æg og rogn fra laks eller ørred på en dejlig flødeostecreme med purløg. Rognen løfter serveringen og gør dine blinis ekstra elegante at se på.

Smugkig på ingredienser
  • 4 æg
  • 1 bdt purløg
  • 125 g flødeost naturel
  • 3 spsk creme fraiche 18 %
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 citron
  • salt
  • peber
  • 16 blinis pandekager
  • 50 g ørredrogn (eller lakserogn)
  • purløg (Frisk)
Kartoffelmos og bøf stroganoff lefler måske ikke for synet, men for tungen til gengæld.
Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Traditionel hovedret, som mætter alle munde i familien. Bøf stroganoff med kartoffelmos har en lækker, blød konsistens. Den gemmer på skært kød og gode grøntsager.

Smugkig på ingredienser
  • 25 g smør til stegning af kød
  • ca. 600 g oksekød i strimler
  • 25 g smør til stegning af grøntsager
  • 2 løg (grofthakkede)
  • 1 bk champignoner (250 g)
  • evt. 2 1/2 spsk sherry eller hvidvin
  • 1 tsk paprika
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk tomatpuré
  • evt. 1 dl creme fraiche
  • salt (groftkværnet)
  • peber
  • 750 g kartofler
  • 3/4 dl mælk
  • 10 g smør
  • salt
  • hvid peber
Lækre bøffer med karakteristisk smag af sennep og peberrod.
Russerbøf

Russerbøf er oksefilet med sennep og revet peberrod smurt over. Serveres med kartofler og en god øl.

Smugkig på ingredienser
  • 4 bøffer (af oksefilet)
  • 80 g smør
  • 2 tsk stærk sennep
  • 100 g revet peberrod
  • salt
  • peber (friskkværnet)
Russisk Rødbedesuppe

Kødet koges langsomt indtil det er mørt. Rødbeder rives og selleri og hvidkål snittes før de svitses. Så kommes de i suppen og simrer i en time mere.

Smugkig på ingredienser
  • 1 kg oksetværreb
  • 500 g hvidkål
  • 400 g rødbeder
  • 15 g smør
  • 1 bdt persille
  • 1/2 knoldselleri
  • 3 fed hvidløg (knust)
  • peber
  • salt
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025