Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Madplan med lækker aftensmad

Denne madplan er fyldt med nemme opskrifter på det lækreste aftensmad, så der er velsmagende retter at se frem til alle ugens fem dage. Grib indkøbslisten, smut ned for at handle det hele på én gang, og så er du klar til at lave dejlig mad hele ugen.

Få madplan og indkøbsliste her:

TIL 1 PERSON TIL 2 PERSONER TIL 3 PERSONER TIL 4 PERSONER TIL 5 PERSONER

Til hverdag er denne opskrift på pasta i fad med hakket oksekød og grøntsager helt ideel.
Dag 1: Pastafad med oksekød og grøntsager

Da dette mega gode pastafad kom på bordet, var tallerkenerne tomme, inden jeg fik set mig om. Det var et kæmpe hit, så derfor er det også med i denne økologiske madplan.

Smugkig på ingredienser
  • 300 g pasta penne
  • 1 lille rødløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • ¼ squash (gem resten til dag 3)
  • ¾ spsk olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 25 g koncentreret tomatpuré
  • ¾ spsk paprika
  • Ca. 300 g tomatsauce
  • Salt
  • Peber
  • 125 g cherrytomater
  • 50 g revet mozzarella
  • 1 peberfrugt
Både laks og tilbehør tilberedes i ét og samme fad i ovnen.
Dag 2: Laks i ovn med kartofler og spinat

Ultra nem og velsmagende ret med delikate laksefileter, der tilberedes på en bund af kartofler, spinat og mornaysauce.

Smugkig på ingredienser
  • 500 g kartofler
  • 200 g frossen hakket spinat
  • 250 g mornaysauce
  • ¾ dl vand
  • Salt
  • Peber
  • Ca. 250 g laksefilet
Farsbrødet er fyldt med feta, hvidløg, peberfrugt og squash - en lækker kombi
Dag 3: Græsk farsbrød i ovn med blomkåls-pastasalat

Det her græske farsbrød smager fuldstændig forrygende, og så passer det sig selv i ovnen. Perfekt hverdagsmad sammen med denne lækre blomkålstzatziki

Smugkig på ingredienser
  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ squash (gem resten til dag 5)
  • ½ peberfrugt (gem resten til dag 5)
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • ¾ tsk salt
  • 25 g rasp
  • 1 æg
  • Evt. 1 spsk soltørrede tomater
  • 100 g feta
  • 50 g koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g blomkål (snittet vægt uden stok og blade - svarer til ca. 1 lille blomkålshoved)
  • 500 g græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • ¾ bdt purløg (gem resten til dag 5)
  • ¾ bdt persille (gem resten til dag 4)
  • Salt
  • Peber
  • Den kogte pasta fra dag 1
  • Ekstra 150 g græsk yoghurt
De sprøde kanter på butterdejsstangen smager perfekt sammen med det cremede fyld.
Dag 4: Butterdejsstang med oksekød, spinat og feta

Kanongod ret med kødsovs, spinat og cremet feta, der altsammen pakkes ind i sprød butterdej.

Smugkig på ingredienser
  • De 250 g kødfyld fra dag 1
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 lille fed hvidløg
  • 100 g græsk yoghurt
  • ¼ bdt persille
  • 50 g frossen hakket spinat (optøet)
  • ¼ tsk salt
  • Peber
  • 25 g revet mozzarella
  • 2 plader butterdej (de små plader fra frost - skal være optøet)
  • 40 g feta
  • 1 æg
  • Den gemte blomkålssalat fra dag 3
Luftig og lækker gratin med skinke og grøntsager samt purløg for et ekstra pift.
Dag 5: Nem grøntsagsgratin med skinke

Luftig gratin med skinke og grøntsager, der tilmed er super nem at bikse sammen.

Smugkig på ingredienser
  • ¼ squash
  • ½ peberfrugt
  • 1 lille rødløg
  • ¼ bdt purløg
  • 4 æg
  • 100 g mornaysauce
  • ½ tsk salt
  • 125 g skinkestrimler
  • Peber
  • 1 spsk rasp
  • Rugbrød
  • Smør
  • 125 g cherrytomater

Se også denne madplan med lækker aftensmad

Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025