Pizzaopskrift

Pizzaopskrift med fokus på få, gode ingredienser. Tomat og friske basilikumblade er en klassisk kombination, fordi den virker. Pinjekerner er mere utraditionelt, men fungerer formidabelt som et nøddeagtigt, sprødt indslag.

Ingredienser
  • 25 g gær
  • 1 1/2 dl vand (lunkent)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 g pizzamel eller hvedemel

Tomatsauce

  • 1 fed hvidløg
  • 70 g tomatpuré
  • 2 spsk olivenolie

Fyld

  • 4 tomater (modne)
  • 100 g mozzarella ost
  • 50 g pinjekerner
  • frisk basilikum

Rør gæren ud i vandet og bland salt, olie og mel i. Ælt det grundigt sammen til en sammenhængende, jævn dej. Lad den stå et lunt sted og hæve i omtrent 20 minutter.

Mens dejen hæver, kan du klargøre fyldet. Pres hvidløget og bland det med tomatpuré og olie til tomatsauce. Snit tomaterne i skiver, som igen skæres over på midten. Skær mozzarellaen i skiver.

Drys en smule mel ud på bordet. Del dejen i 4 stykker, og rul dem tyndt ud. Placér dem på en plade med bagepapir.

Smør tomatsaucen jævnt ud på bundene, og læg tomatskiverne på. Læg derpå mozzarella, pinjekerner og basilikumblade på pizzaerne.

Bag dem i omtrent 10 minutter ved 200 grader.

Indsendt af
d.
20.08.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
20.08.03.
Kategori: