Tyrkiske Köfte

Super nem og lækker opskrift på tyrkiske frikadeller, også kendt som Köfte. Frikadellerne er dejligt krydrede i smagen, og de kan både grilles og steges.

Til 3 personer
  • 500 g fedtfattigt hakket oksekød
  • 50 g bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 1 tsk chili
  • 1 spsk paprika
  • salt
  • peber
  • evt. olie til stegning

Kom det hakkede oksekød i en stor røreskål. Hak persillen, og pres hvidløg. Bland det sammen med kødet, og rør æg og rasp i.

Tilsæt chili, paprika, salt og peber, og rør rundt, til det hele hænger rigtig godt sammen.

Form farsen til aflange frikadeller, og tryk dem let flade. Grill dem, eller steg dem i olie på en pande.

Server köfte (altså frikadellerne) med ris og tzatziki og/eller salat til.

Et godt tip er at stikke huller i frikadellerne med en gaffel. Det gør, at de også bliver stegt indeni.

Indsendt af
d.
09.04.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.04.06.
Kategori: