Tyrkiske Köfte

Super nem og lækker opskrift på tyrkiske frikadeller, også kendt som Köfte. Frikadellerne er dejligt krydrede i smagen, og de kan både grilles og steges.

  • Lækker tyrkisk mad.
  • Her kan man rigtigt se persillen i farsen.
  • Köfte stes på panden i rigeligt olie.
  • Steges på begge sider.
Propfyldte med smag og rigtig nemme at lave - de her tyrkiske frikadeller er perfekte, når aftensmaden gerne må være lidt mere spændende.
Til 3 personer
  • 500 g fedtfattigt hakket oksekød
  • 50 g bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 1 tsk chili
  • 1 spsk paprika
  • salt
  • peber
  • evt. olie til stegning

Start med at lave farsen

Kom det hakkede oksekød i en stor røreskål. Hak persillen, og pres hvidløg. Bland det sammen med kødet, og rør æg og rasp i.

Tilsæt chili, paprika, salt og peber, og rør rundt, til det hele hænger rigtig godt sammen.

Form til köfte og steg dem

Form farsen til aflange frikadeller, og tryk dem let flade. Grill dem, eller steg dem i olie på en pande.

Et godt tip er at stikke huller i frikadellerne med en gaffel. Det gør, at de også bliver stegt indeni.

Servér f.eks. med:
Tabouleh med quinoaHvidløgsdressingHjemmebagte pitabrød

Publiceret d.
09.04.06.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem