Æggekage med pølser i ovn
En æggekage er både nem at lave, og så smager den dejligt - især når den er fyldt med tomater og små stykker pølse. Retten passer sig selv i ovnen, og den kan både bruges til morgenmad, brunch og frokost.
Gå til: IngredienserFremgangsmådeMadplan med æggekage
- 10 æg
- 2 dl mælk
- salt
- peber
- lidt olie eller smør til at smøre fadet
- 1 løg
- 100 g tomater (små)
- 200 g pølser eller cocktailpøser
- 1 bdt purløg
Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk æg og mælk sammen i en skål. Krydr med salt og peber.
Smør et ildfast fad (på 20 x 30 cm) med lidt olie eller smør, og hæld æggemassen deri. Sæt fadet i ovnen.
Hak løget, halvér tomaterne og skær pølserne i mindre stykker. Tag fadet ud af ovnen, og fordel løg, tomater og pølserne i æggemassen.
Sæt æggekagen tilbage i ovnen, og bag indtil æggemassen er stivnet. Den skal nok have ca. 20-30 minutter i alt, afhængig af ovn.
Hak eller klip purløg fint. Drys det over æggekagen ved servering, eller servér det ved siden af.
Se også:
Denne lækre æggekage i ovn med bacon
Madplan med æggekagen
Æggekagen er med i denne lækre madplan, hvor man får nemme opskrifter på hverdagsmad til hele ugen plus en samlet indkøbsliste, så man kan nøjes med at handle én gang.
Madspildstip
Hvis du har en rest creme fraiche, hytteost eller lignende mælkeprodukt, kan du sagtens komme det i æggekagen.
Diverse smårester af grøntsager kan også fint tilføjes. Æggekage er perfekt restemad!
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 546 kcal | 1638 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 33 g |
Protein | 37 g | 110 g |
Fedt | 39 g | 118 g |