Blomkålscurry - kylling i blomkålskarry

Rigtig god blomkålscurry med kylling, som kun tager at lave.

Til 3 personer
  • 1 hoved blomkål
  • 3 spsk smør eller olie
  • 2 spsk karry (mild)
  • evt. 1 tsk gurkemeje (mest for farvens skyld)
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • evt. 2 cm ingefær
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • ca. 300 g kyllingeinderfilet eller kyllingebryst
  • salt
  • peber
  • 1 ds kokosmælk (à 400 ml)

Forslag til tilbehør

Skyl blomkålen og skær den i mindre stykker.

Kom 2/3 af smørret i en gryde og svits karry og gurkemeje deri. Kom blomkålsstykkerne i og lad dem stege et par minutter ved middel varme.

Skyl forårsløgene og skær den hvide del i skiver (gem den grønne top til drys). Pil hvidløget og skær det i skiver. Skræl ingefæren og hak den fint. Kom forårsløg, hvidløg og ingefær i gryden og lad det stege et minuts tid.

Tilsæt vand og bouillonterning og lad blomkålskarryen simre under låg i ca. 10 minutter eller til blomkålen er helt mør. I mellemtiden laves kyllingen og tilbehøret.

Krydr kyllingen med salt og peber, og steg den i resten af smørret på en pande.

Skær de grønne forårsløgstoppe i skiver og kom dem i en lille skål (serveres som drys).

Tag gryden med blomkålscurry af varmen og blend blomkålen helt glat med en stavblender. Sæt gryden tilbage på varmen. Rør kokosmælken i og smag til med salt og peber.

Kom den stegte kylling i gryden eller servér den ved siden af.

Servér f.eks. med ærter og ris eller blomkålsris.

Indsendt af
d.
19.08.19.
Kategori:

Godt tip hvis du serverer blomkålsris som tilbehør

Hvis du vil servere blomkålsris som tilbehør, kan du med fordel stege blomkålsrisene på panden inden du steger kyllingen. Så sparer du lidt opvask.

Indsendt af
d.
19.08.19.
Kategori: