Blomkålsfrikadeller

Lækre blomkålsfrikadeller med hvidløg og chili og en dejlig blød midte samt en skøn sprød skorpe. Frikadellerne gør det nemt at undvære kød, men de kan også serveres som tilbehør.

Til 4 personer
  • 1 blomkål
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl hvedemel
  • salt
  • peber
  • olie

Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand, indtil de er møre.

Blend de kogte blomkålsstykker med løg, hvidløg og chili til en ensartet mos.

Kom æg, rasp, mel, salt og peber i mosen, og rør det hele godt sammen. Lad blomkålsfarsen hvile på køl i 15 minutter.

Form farsen til frikadeller med en spiseske og den ene håndflade så godt som muligt, og steg dem i olie på en pande, til de er sprøde. Kom evt. blomkålsfrikadellerne i et fad, og bag dem færdigt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, så de bliver sprøde på alle sider.

Servér f.eks. blomkålsfrikadellerne med ovnbagte kartofler og en salat til.

Indsendt af
d.
11.02.16.
Kategori:

Alternativer til hvedemel

Hvis man af den ene eller den anden årsag gerne vil udelade hvedemel, kan man f.eks. bruge fintblendede havregryn i stedet for. Det er muligt, at mængden skal justeres i så fald, for at blomkålsfrikadellerne får den rigtige konsistens.

Skal blomkålsdellerne være glutenfrie, kan man erstatte mel og rasp med f.eks. boghvedemel, majsmel, kikærtemel eller lignende.

Indsendt af
d.
11.02.16.
Kategori: