Blomkålsfrikadeller

Lækre blomkålsfrikadeller med hvidløg og chili og en dejlig blød midte samt en skøn sprød skorpe. Frikadellerne gør det nemt at undvære kød, men de kan også serveres som tilbehør.

Gå til: IngredienserGodt tilbehørAntal kalorier m.m.4 andre blomkåls-retter du bare MÅ prøve

starstarstarstarstar_half
4,7  –  18 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 1 blomkål
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl hvedemel
  • salt
  • peber
  • olie

Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand, indtil de er møre.

Blend de kogte blomkålsstykker med løg, hvidløg og chili til en ensartet mos.

Kom æg, rasp, mel, salt og peber i mosen, og rør det hele godt sammen. Lad blomkålsfarsen hvile på køl i 15 minutter.

Form farsen til frikadeller med en spiseske og den ene håndflade så godt som muligt, og steg dem i olie på en pande, til de er sprøde. Kom evt. blomkålsfrikadellerne i et fad, og bag dem færdigt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, så de bliver sprøde på alle sider.

Servér f.eks. blomkålsfrikadellerne med ovnbagte kartofler og en salat til, eller se flere idéer til tilbehør her.

Indsendt af
d.
11.02.16.
Kategori:

Godt tilbehør til blomkålsfrikadellerne

Til blomkålsfrikadellerne kan jeg anbefale disse opskrifter på lækkert tilbehør:

Lækre rösti med rodfrugterNem bønnesalat med mandler og fetaDressing der passer godt til blomkålsfrikadellerne

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier255 kcal1018 kcal
Kulhydrat24 g97 g
Protein8 g33 g
Fedt13 g51 g

Alternativer til hvedemel

Hvis man af den ene eller den anden årsag gerne vil udelade hvedemel, kan man f.eks. bruge fintblendede havregryn i stedet for. Det er muligt, at mængden skal justeres i så fald, for at blomkålsfrikadellerne får den rigtige konsistens.

Skal blomkålsdellerne være glutenfrie, kan man erstatte mel og rasp med f.eks. boghvedemel, majsmel, kikærtemel eller lignende.

Indsendt af
d.
11.02.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem