Maskeret blomkål med rejer

Denne skønne ret kaldes maskeret blomkål, da den består af et blomkålshoved, der omkranses af ærter, tomater og æg og overhældes med dilddressing og rejer. En ægte klassiker, der egentlig bare er et tag-selv-bord af lækkerier.

  • Blomkålen pyntes med dilddressing og rejer
  • Maskeret blomkål er virkelig en skøn 80'er ret
  • Læg tomatskiver og kvarte æg rundt i kanten

Til 4 personer

Klik her og få vores gratis e-kogebog med flere lækre blomkålsopskrifter.

Rens blomkålen og skyl den. Kom 2 cm vand i en stor gryde, og bring det i kog. Kom blomkålen i, og lad den dampe under låg i 5-7 minutter. Skyl den herefter med koldt vand, så den forbliver frisk. Blomkålen kan også koges og derefter skylles i koldt vand.

Kog ærterne ganske kort, og overhæld dem med koldt vand, så de også forbliver friske i farven og strukturen. Sæt blomkålen midt på et fad, og fordel ærterne rundt om. Hold en lille håndfuld tilbage til pynt.

Kog æggene i ca. 9 minutter, pil dem, og skær dem i kvarte. Skær tomaterne i ottendedele, og fordel tomatskiver og kvarte æg rundt i kanten af fadet.

Hak dilden, og rør den i creme fraichen. Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber, og hæld dilddressingen ud over blomkålen. Slut af med rejerne og de ærter, du har holdt tilbage til at pynte med, og server den maskerede blomkål med lidt godt brød til.

Indsendt af
d.
17.08.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.