Perfekte bønner på panden

Den helt perfekte måde at lave grønne bønner på, hvor de nemt tilberedes på panden, så de bliver dejligt møre og får masser af smag.

  • Når bønner steges på panden bliver de mega lækre med den gode skorpe.
  • De grønne bønne vendes i smør og får dejlig smag af hvidløg.
Til 2 personer
  • 200 g grønne bønner
  • salt
  • 20 g smør
  • evt. 1/2 fed hvidløg
  • peber

Sådan tilbereder du perfekte grønne bønner på panden

Hæld vand på panden, så bunden er dækket af et par centimeter vand. Sæt panden på blusset, og bring vandet i kog. Forbered bønnerne imens.

Nip enderne af de grønne bønner. Salt vandet i panden, og tilsæt bønnerne. Kog i ca. 3 minutter (er dine bønner meget tynde, skal de kun koge 2 minutter).

Hæld vandet fra panden, og brug lidt køkkenrulle til at duppe panden helt tør for væske.

Sæt panden tilbage på blusset ved høj varme, og steg dem i 2 minutter, til de har taget lidt farve.

Skru ned på middellav varme, og tilsæt smør. Pil og hak evt. lidt hvidløg helt fint, og tilsæt det til panden sammen med smørret. Steg de grønne bønner i yderligere 1-2 minutter, til bønnerne er møre.

Krydr med salt og peber - så er de smørstegte grønne bønner klar til servering.

Se også:
Når du alligevel har gang i panden, kan du også lave disse lækre pandestegte spidskål.

Tilføj lidt sprødt bacon

Skal bønnerne være ekstra gode, kan du drysse lidt sprødstegt bacon over.

I så fald er det rigtig lækkert at stege baconen på den samme pande, som du vil stege bønnerne i. Så kan du nemlig stege bønnerne i baconfedtet, og det giver en virkelig god smag. Forkog i stedet for bønnerne i en separat gryde inden stegningen.

Beregn ca. 100 g bacon per person.

Hvordan steger man frosne bønner på panden?

Hvis du vil stege frosne grønne bønner, kan du komme dem direkte på panden, og stege dem ved høj varme. Hæld evt. væske fra panden, skru ned på middel varme, og tilsæt smør. Steg yderligere et par minutter, til bønnerne er godt dækket af smørret.

Hvorfor skal grønne bønner koges først?

Grønne bønner skal have et opkog for at komme af med proteinet lektin, som kan give kvalme og dårlig mave. I opskriften koges bønnerne derfor først, inden de pandesteges, for på den måde at være sikker på, at lektinerne inaktiveres.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Koge- og stegetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for de stegte bønner

pr. personhele portionen
Kalorier104 kcal209 kcal
Kulhydrat4 g8 g
Protein2 g4 g
Fedt8 g17 g


3 nemme og lækre opskrifter med bønner

Se flere super lækre måder at bruge bønner på i disse nemme opskrifter:

Lækre bønnefritterBønnesalat med mandler og rødløgSpidskålssalat med edamamebønner, avocado og mango

Publiceret d.
17.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem