Hakket oksekød med spidskål og grøntsager i fad

Denne lækre kombination af hakket oksekød, spidskål og grøntsager samt varmende krydderier skaber en helt suveræn ovnret, der er super simpel at bikse sammen. Retten er pakket med smag, og så er den tilmed lav på kulhydrater, så den er perfekt, hvis du spiser low carb eller LCHF.

Til 4 personer
  • 3 peberfrugter
  • 1 bdt forårsløg
  • 1/4 spidskål (stort)
  • lidt olie
  • 450 g cherrytomater
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk koriander
  • 1 1/2 spsk spidskommen
  • 1 1/2 spsk paprika
  • 3/4 tsk hvidløgspulver
  • peber
  • 125 g tomatpassata
  • 150 g creme fraiche
  • 6 æg
  • 100 g revet cheddarost
  • 1 tsk salt

Til servering

  • creme fraiche

Forvarm ovnen til 200 grader

Skyl peberfrugter, og skær dem i tern. Skyl forårsløg, og snit dem. Skyl spidskål, og snit det - husk at fjerne den grove stok i midten. Kom peberfrugter, forårsløg og spidskål op i et ildfast fad. Vend grøntsagerne med lidt olie, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter. Forbered de øvrige ingredienser imens.

Skyl cherrytomater, og skær dem i halve eller kvarte afhængig af, hvor store de er.

Brun det hakkede oksekød godt af i lidt olie. Tilsæt koriander, spidskommen, paprika, hvidløgspulver, salt og peber, og steg yderligere et par minutter. Tilsæt tomatpassata, og smag kødet til med salt og peber.

Pisk creme fraiche, æg, salt og ca. halvdelen af cheddarosten sammen. Krydr med peber.

Tag det ildfaste fad ud af ovnen, og tilsæt cherrytomater samt æggemasse. Vend det forsigtigt rundt, så æggemassen fordeles i fadet. Kom oksekødet ovenpå, og drys med den resterende halvdel cheddarost.

Sæt fadet tilbage i ovnen, og steg det i yderligere 20 minutter, til æggemassen har sat sig, og osten er smeltet og gylden.

Servér retten med creme fraiche til.

Indsendt af
d.
11.11.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.11.19.
Kategori: