Nemt porrefad

Prøv denne herlige ovnret med porrer og oksekød hvis du har lyst til en ret som både smager godt og er nem at lave.

  • Lækkert porrefad med smeltet ost på toppen.
  • Her er retten serveret med en frisk salat.
Til 4 personer
  • 800 g kartofler
  • smør eller olie til at smøre fadet og til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porrer (se hvad du kan bruge overskydende porrer til)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk paprika
  • salt
  • peber
  • 2 1/2 dl madlavningsfløde
  • 150 g revet ost

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Smør et ildfast fad med smør eller olie, og læg kartoffelskiverne i bunden af fadet.

Brun kødet i smør på en pande.

Hak hvidløg fint, og lad det stege med kødet.

Rens porrerne, skær dem i skiver og kom dem på panden.

Tilsæt hakket tomat, paprika, salt og peber. Lad det stege ved høj varme i et par minutter.

Hæld blandingen over kartoflerne i det indfaste fad.

Hæld ligeledes fløden over.

Bag i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Drys revet ost over og bag i yderligere 15-20 minutter.

Prøv også:
Jeg kan også klart anbefale det her vildt lækre græske kartoffelfad.

Er der kartofler og porrer tilovers?

Hvis der er rester af kartofler og porrer, kan jeg anbefale at bruge dem i disse favorit-opskrifter:

Lækre frikadeller i fad flødebagte kartofler og porrerSuveræn svensk pølseret med grøntsagerVerdens bedste flødekartofler med bacon og porrer

Næringsindhold for porrefadet

pr. personhele portionen
Kalorier624 kcal2498 kcal
Kulhydrat48 g193 g
Protein45 g180 g
Fedt29 g114 g
Publiceret d.
22.11.05.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem