Nemt porrefad

Prøv denne herlige ovnret med porrer og oksekød hvis du har lyst til en ret som både smager godt og er nem at lave.

Gå til: IngredienserDét gør jeg med de sidste porrer/kartoflerNæringsindholdHvad siger andre om porrefadet?

starstarstarstarstar_half
4,7  –  7 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 800 g kartofler
  • smør eller olie til at smøre fadet og til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porrer (se hvad du kan bruge overskydende porrer til)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk paprika
  • salt
  • peber
  • 2 1/2 dl madlavningsfløde
  • 150 g revet ost

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Smør et ildfast fad med smør eller olie, og læg kartoffelskiverne i bunden af fadet.

Brun kødet i smør på en pande.

Hak hvidløg fint, og lad det stege med kødet.

Rens porrerne, skær dem i skiver og kom dem på panden.

Tilsæt hakket tomat, paprika, salt og peber. Lad det stege ved høj varme i et par minutter.

Hæld blandingen over kartoflerne i det indfaste fad.

Hæld ligeledes fløden over.

Bag i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Drys revet ost over og bag i yderligere 15-20 minutter.

Prøv også:
Jeg kan også klart anbefale det her vildt lækre græske kartoffelfad.

Indsendt af
d.
22.11.05.
Kategori:

Er der kartofler og porrer tilovers?

Hvis der er rester af kartofler og porrer, kan jeg anbefale at bruge dem i disse favorit-opskrifter:

Lækre frikadeller i fad flødebagte kartofler og porrerSuveræn svensk pølseret med grøntsagerVerdens bedste flødekartofler med bacon og porrer

Næringsindhold for porrefadet

pr. personhele portionen
Kalorier624 kcal2498 kcal
Kulhydrat48 g193 g
Protein45 g180 g
Fedt29 g114 g
Indsendt af
d.
22.11.05.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem