Italiensk grøntsagsfad

Lad dine smagsløg rejse sydpå til det smukke Italien, og lad dem blive forført af dette ostegratinerede grøntsagsfad, der hylder farverne i det italienske flag.

starstarstarstarstar
5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 2 personer
  • 1 squash
  • 4 tomater
  • 2 bagekartofler (gerne lidt aflange, så de har nogenlunde samme tykkelse som de andre grøntsager)
  • 1 løg
  • evt. lidt olie til at smøre fadet
  • tørret timian
  • salt
  • peber
  • 100 g revet mozzarella

Skyl squash og tomater, og skær dem i ensartede skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem ligeledes i skiver.
Pil løget, og skær det i skiver. Hvis nogle af skiverne er meget større end de andre grøntsager, kan det evt. skæres i halve.

Smør et ildfast fad med lidt olie. Læg skiftevis squash-, tomat-, kartoffel- og løgskiver i fadet (taglagt som vist på billedet). Drys timian, salt og peber over.

Bag grøntsagsfadet ved 200 grader i ovnen i 45 minutter. Tag fadet ud, drys revet mozzarella over, og bag retten i yderligere 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.

Kan serveres til det meste - både italiensk mad og alt muligt andet.

Indsendt af
d.
24.03.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
24.03.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem