Kartofler med parmesanost i ovn

Virkelig gode kartofler med parmesanost. Tilberedes i ovnen så du kan lave andre ting imens. De kan anbefales.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeAntal kalorier m.m.Forslag til dip eller sovs

Til 4 personer
  • 2 kg kartofler
  • 4 spsk olie
  • 100 g revet parmesanost
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk hvidløgspulver

Skræl kartoflerne og skær dem i både. Kom dem i en frysepose eller skål og hæld olien over. Bland godt rundt, så olien fordeles på alle kartoflerne. Læg dem derefter på en bageplade med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland revet parmesan, salt, oregano og hvidløgspulver sammen i en skål. Drys blandingen over kartoflerne - jeg drysser det forsigtigt over hver enkelt kartoffel for at være sikker på at mest muligt af parmesanblandingen bliver liggende på kartoflerne og ikke bare drysser ned på bagepladen.

Bag i ovnen i ca. 30-40 minutter eller til kartoflerne er møre og parmesanosten er gylden.

Indsendt af
d.
24.01.17.
Kategori:

Næringsindhold for parmesan-kartoflerne

pr. personhele portionen
Kalorier616 kcal2465 kcal
Kulhydrat82 g328 g
Protein17 g67 g
Fedt22 g88 g

Forslag til dip og saucer:

Til kartoflerne er det rigtig lækkert at servere f.eks. hvidløgsmayo, bearnaisemayo eller tatarsovs til.

Det er også super godt med en pesto til - og smart, når man i forvejen har købt parmesanost til kartoflerne. Prøv f.eks. en rød pesto med mandler eller en dejlig basilikumpesto.

Skal der i stedet sovs på bordet, går man aldrig galt i byen med en klassisk bearnaisesauce, og whiskysauce er også en sikker vinder.

Annonce

Indsendt af
d.
24.01.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem