Kylling i fad med ris og ananas

Nem ret med kylling, ris og ananas - alt tilberedes i ét fad i ovnen, og så er aftensmaden klar.

Til 3 personer
  • 3 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 dl ris
  • 3 røde peberfrugter
  • 2 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • Evt. 1 frisk chili (f.eks. grøn eller rød)
  • 200 g ananas (frisk eller fra dåse - jeg brugte fra dåse)
  • 2 dl ananasjuice (fra dåsen - kan erstattes af vand, hvis du bruger frisk ananas)
  • ca. 400 g kyllingefilet
  • salt
  • peber

Forslag til tilbehør

  • evt. frisk koriander eller mynte eller persille til drys
  • mangochutney eller sød chilisauce

Det skal du også bruge

  • sølvpapir til at dække fadet

Tænd ovnen på 210 grader.

Kog vandet (f.eks. i el el-kedel) og hæld det i et ildfast fad. Rør bouillonterningen ud i vandet og tilsæt ris. Rør rundt så risene fordeles jævnt i fadet og er dækket af vand.

Skyl peberfrugterne og skær dem i tern. Kom dem i fadet og sæt det i ovnen.

Pil rødløgene og hak dem. Pil hvidløget og skær det i skiver. Skyl chilien og flæk den på langs. Fjern kerner og de hvide hinder og hak den fint.

Skær ananassen i mundrette stykker. Hvis du bruger frisk ananas, skal du naturligvis skære skrællen og den hårde stok fra. Jeg brugte bare ananas fra dåse.

Skær kyllingen i mundrette stykker.

Tag fadet ud af ovnen og bland rødløg, hvidløg, chili, ananas og kylling i. Tilsæt ananasjuice og krydr med salt og peber. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det tilbage i ovnen i ca. 25-30 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.

Servér f.eks. mangochutney eller sød chilisauce og frisk koriander eller mynte som drys.

Indsendt af
d.
23.04.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
23.04.19.
Kategori: