Mexicansk kylling

Nem og lækker mexicansk kylling med ris og en let krydret sovs samt revet cheddarost på toppen. Det hele tilberedes i et fad i ovnen.

Til 4 personer
  • 1 ds kidneybønner
  • 2 dl ris
  • 2 dl majs
  • 2 dl salsa
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 spsk stødt koriander eller spidskommen
  • 400 g kyllingebryst
  • 100 g revet cheddarost
  • 1 bdt forårsløg

Tænd ovnen på 190 grader.

Hæld væden fra kidneybønnerne, og kom dem i et ildfast fad på ca. 20x20 cm. Bland ris, majs, salsa, bouillon, chili og koriander/spidskommen sammen med bønnerne.

Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker. Fordel dem ovenpå blandingen i fadet, og tryk dem lidt ned i blandingen, så man kun kan se toppen af dem.

Dæk fadet til med sølvpapir, og bag det i ovnen i 40 minutter.

Tag fadet ud af ovnen, fjern sølvpapiret, og drys revet cheddar over retten. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag i yderligere 5 minutter, eller indtil osten er smeltet.

Skyl forårsløgene,og skær dem i skiver. Drys dem over retten ved servering, eller servér dem ved siden af.

Se også:
Denne vildt lækre mexicanske one pot ret med hakket oksekød og ris - den er klar i et snuptag og smager helt forrygende.

Indsendt af
d.
19.10.15.
Kategori:

Tilbehør der passer rigtig godt til retten

Det er rigtig lækkert at servere f.eks. creme fraiche, guacamole eller en god salat til, og jeg kan især anbefale disse mega gode varianter:

Nem avocado-salsaLækker guacamoleSuveræn spidskålssalat med creme fraiche og avocado

Retten kan også bruges som dejligt fyld i mexicanske pandekager.

Næringsindhold for mexicansk kylling

pr. personhele portionen
Kalorier523 kcal2091 kcal
Kulhydrat59 g238 g
Protein39 g156 g
Fedt12 g49 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på mexicansk kylling - ikke tilbehøret.

Indsendt af
d.
19.10.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem