Sprøde nuggets i ovn
Når kyllingenuggets laves i ovnen, kan de med lidt få tricks blive super sprøde og lækre, ligesom de friturestegte. Derudover klarer ovnen det meste af arbejdet, og man slipper for stegeos og rod i køkkenet.
- 350 g kyllingeinderfilet
- 2 dl rasp
- 1 tsk hvidløgspulver
- salt
- peber
- 2 æg
- ca. 25 g smør
- lidt olie
Forvarm ovnen til 220 grader.
Skær kyllingeinderfileterne over på midten.
Bland rasp sammen med hvidløgspulver, og krydr det godt med salt og peber.
Pisk æggene sammen.
Vend først kyllingestykkerne i raspen, dernæst i æg og så tilbage i raspen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel smørret ovenpå i små klatter.
Sæt bagepladen i ovnen, og steg de små nuggets i 12 minutter. Tag pladen ud af ovnen, vend kyllingestykkerne, og dryp med lidt olie på hver. Sæt pladen tilbage i ovnen, og steg dem yderligere 8-10 minutter, til de er sprøde og gennemstegte.
Se også:
Disse vildt lækre nuggets med flæskesvær - de er bare gode!
Godt tilbehør til kyllingenuggets
Når jeg laver de lækre nuggets, serverer jeg dem som oftest med dette fantastiske tilbehør: Blomkål der smager af hotwings
Lækker avocado-tzatziki
Sprøde pommes frites i ovn
Næringsindhold for de ovnbagte nuggets
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 660 kcal | 1319 kcal |
Kulhydrat | 38 g | 76 g |
Protein | 51 g | 103 g |
Fedt | 33 g | 66 g |