Sprøde LCHF nuggets - lækker kylling paneret i flæskesvær
Lækre nuggets i en LCHF-version med flæskesvær og parmesan i stedet for rasp. Det giver både masser af smag til kyllingen og en dejlig sprød panering. De bliver helt sikkert en ny favorit hos såvel børn som voksne.
- 300 g kyllingeinderfilet
- salt
- peber
- 50 g flæskesvær
- 10 g revet parmesanost
- 1/4 tsk hvidløgspulver
- 1 æg
- ca. 30 g smør
Serveringsforslag
- mayonnaise (f.eks. klassisk eller hvidløgsmayo)
Forvarm ovnen til 225 grader.
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber.
Kom flæskesværene op i en plastikpose, og knus dem til rasp med en kagerulle eller lignende. Kom raspen op i en skål, og bland det sammen med revet parmesanost og hvidløgspulver.
Slå ægget ud i en anden skål, og pisk det sammen.
Dyp først kyllingeinderfileterne i ægget, og dernæst i flæskesværsraspen. Læg dem dernæst på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel smørret på kyllingeinderfileterne i små klatter.
Sæt bagepladen i ovnen, og steg dine kyllingenuggets i ca. 20 minutter, til paneringen er sprød, og kyllingen er gennemstegt.
Jeg kan også anbefale disse sprøde nuggets, hvis du er mere til de traditionelle nuggets med rasp.
Hvad er godt at servere til?
Som tilbehør til de lækre kyllingenuggets kan jeg især anbefale disse opskrifter:Bagt blomkål med parmesan
Nem bønnesalat med feta og lækker dressing
Mega gode gulerodsfritter
Suveræn avocado-coleslaw
Næringsindhold for LCHF nuggets
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 479 kcal | 958 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 3 g |
Protein | 51 g | 101 g |
Fedt | 30 g | 61 g |
*Næringsberegningen omfatter kun selve nuggets'ene - ikke mayo eller andet tilbehør.