Lammekølle i stegeso
Langtidsstegt i stegeso bliver kødet fantastisk mørt. Lammekøllen tilføres spændende smagsnuancer fra syrligt-søde æbler, let bitter øl og lakridsagtig fennikel. Det giver god dybde og pynter på udseendet.
Ingredienser
til 4 personer- 1 lammekølle
 - 3 dl mørk øl (jeg brugte porter)
 - saften fra 1⁄2 citron
 - 3 fed hvidløg i små tern
 - 4 kviste rosmarin
 - 2 æbler i både
 - 2 løg i både
 - 1 fennikel
 - 10 blommetomater (evt. med stilk)
 - salt
 - peber
 
Sådan laver du lammekølle i stegeso
- Kom varmt vand i stegesoens top og bund.
 - Rids lammekøllen med en skarp kniv, ca. ½ cm ned i kødet og gnid kødet med salt og
peber. - Snit fenniklen. Skær æbler og løg i både. Skær hvidløgene i små tern.
 - Tøm stegesoen for vand og fordel æbler, løg, fennikel i bunden.
 - Læg lammekøllen i og drys hvidløgsternene henover. Læg tomaterne over kødet.
 - Hæld øl og citronsaft ved.
 - Læg låg på stegesoen og sæt den i ovnen. Steg lammekøllen ved 150 grader i 4 ½ time.
 
Servér f.eks. med:
God salat til lammekølle
Lækkert tilbehør til lam