Lammekølle i ovn

Med denne opskrift kan det bare ikke gå galt at lave en lækker og saftig lammekølle i ovn. Kødet får masser af smag fra den skønne blanding af hvidløg, persille og honning, der også giver en forrygende karamelliseret overflade.

Til 4 personer
  • ca. 2,3 kg lammekølle
  • 1 håndfuld persille (frisk)
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • ca. 5 dl vand
  • 1 spsk honning

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil en bradepande med høje sider ind, så den også kan varme op.

Hak persille fint, og bland det sammen med olivenolie, salt og peber. Gnid lammekøllen godt med olieblandingen, og skær små lommer i kødet med en skarp kniv. Del hvidløgsfeddene i kvarte, og stik dem ned i lommerne sammen med den friske rosmarin.

Læg lammekøllen på en bagerist, og sæt den i ovnen med bradepanden under. Hæld vandet i bradepanden under lammekøllen, og luk ovndøren hurtigt, så al dampen forbliver i ovnen. Jeg stegte kødet ca. 2 timer i alt - det skal stege ca. 50 minutter per kilo.

Tag lammekøllen ud, når der er 40 minutter tilbage af stegetiden, og hæld stegeskyen fra bradepanden - den kan bruges til at lave sovs med. Smør kødet godt med honningen, og sæt det tilbage i ovnen, til det er færdigstegt. Dæk det med stanniol, og lad det hvile i 10 minutter.

Se også:
Denne kanongode opskrift på lammekrone i ovn, hvor kødet bliver super mørt og lækkert.

Indsendt af
d.
03.02.17.
Kategori:

Godt tilbehør til lammekøllen

Sovs og kartofler passer helt perfekt til det lækre lammekød, og her kan jeg især anbefale disse opskrifter:

Mega god sovs med sky fra lammetLækre kartofler og gulerødder
Hvis du laver grøntsagerne til lammet, kan du lægge dem i bunden af bradepanden de sidste 40 minutter af stegetiden, efter lammeskyen er hældt fra. Lammekøllen kan derefter lægges ovenpå og stege videre sammen med grøntsagerne.

Se flere idéer til tilbehør her

Fakta om opskriften

Oprindelse: Middelhavskøkkenet
Måltid: Hovedret
Smag: Lam, hvidløg, honning, rosmarin
Arbejdstid i køkkenet:
Ovntid:
Samlet tid:

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier1132 kcal4527 kcal
Kulhydrat6 g24 g
Protein113 g453 g
Fedt73 g292 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på lammekølle - ikke tilbehøret.

Indsendt af
d.
03.02.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem