God sovs til lammekølle

Virkelig simpel opskrift på en fantastisk sovs, der passer rigtig godt til lammekølle. Kombinationen af løg, fløde og bouillon giver en fyldig og lækker smag.

Til 4 personer
  • 3 løg (store)
  • olie til stegning
  • 4 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 1 terning lammebouillon (eller fond)
  • ca. 1 dl stegesky (eller lidt ekstra bouillon/fond)
  • 2 tsk honning
  • kulør
  • salt
  • peber
  • revet muskatnød

Skær løget i strimler, og steg det med lidt olie i en gryde ved middelsvag varme, til løgene er blanke. Tilsæt fløde, mælk og lammebouillon samt evt. stegesky, og lad det koge op. Rør honning og kulør i, og smag til med salt, peber og muskatnød. Lad sovsen koge ved middelvarme under omrøring, så den tykner lidt.

Sovsen passer rigtig godt til lammekølle, f.eks. denne opskrift, men den kan selvfølgelig også serveres til andre former for lammekød.

Indsendt af
d.
03.02.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.02.17.
Kategori: