Lammekølle med tzatziki og andet tilbehør

Lammekøllen er tilberedt med hvidløg og rosmarin, som bringer en dejlig smag frem i kødet. Tzatzikien og kartoflerne er perfekt tilbehør og en lille salat samt et glas rødvin til er prikken over i'et.

Til 5 personer
  • 2 kg lammekølle
  • 5 fed hvidløg
  • 2 citroner
  • 1 dl olie
  • 2 dl hønsebouillon
  • frisk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprika
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler (små)
  • salat

Tzaziki

  • 800 ml græsk yoghurt (2%)
  • 2 agurker
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • salt

Forvarm ovnen til 200°C.
Rens kødet for sener og fedt, ved at skære det fra.
Press saften fra citronerne og lav en marinade af citronsaft, olie og hønseboulion.
Skær hvidløgsfedene i kvarte og skær "lommer" i lammekøllen hvor de så presses ind sammen med små kviste af frisk rosmarin.

Læg køllen i et ovnfast fad og hæld marinaden over og krydr køllen med oregano, salt, peber og paprika.
Stil stegen i ovnen i 45 min.

Rens kartoflerne og skær dem i skiver og tilsæt til stegeskyen efter de 45 min er gået. Skru varmen ned til 160°C og lad det stege i ca. 45 min. mere (tjek gerne med et stegetermometer så du får den helt rigtige tilberedning).

Tag stegen ud og pak det ind i sølvpapir og dernæst et viskestykke. Stil til siden indtil kartoflerne er klar, skru evt. temperaturen op til 200°C igen.

Lav tzatzikien ved at rive agurkerne på et rivejern og presse væden fra. Bland græsk yoghurt i sammen med presset hvidløg og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Skyl salaten.

Skær stegen i skiver og server med kartofler, tzatziki, salat og evt. et godt glas rødvin.

Indsendt af
d.
07.11.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
07.11.13.
Kategori: