LCHF lasagne med aubergine-plader

Hvis der skal skrues ned for kulhydraterne, er denne LCHF lasagne helt perfekt. Pastaen er byttet ud med aubergine, og den lækre kødsovs samt flødeostesauce og smeltet ost sørger for masser af smag. Man mangler derfor ingenting, selvom lasagnen er uden pasta og den klassiske mornaysauce.

Til 4 personer
  • 3 auberginer
  • olie
  • salt

Kødsovs

  • 2 stængler bladselleri
  • 2 peberfrugter
  • 2 løg (små)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 500 g hakket oksekød
  • 50 g tomatpuré
  • ca. 400 g tomatsauce
  • peber

Øvrige ingredienser

  • 200 g flødeost
  • 1/2 dl fløde
  • 2 æg
  • 300 g frossen hakket spinat (optøet)
  • 75 g revet mozzarella

Forvarm ovnen til 190 grader. Skær aubergine i tynde skiver på langs, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag auberginen i 15 min.

Skyl bladselleri, og hak det fint. Skyl peberfrugt, og skær dem i små tern. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Svits grøntsagerne i olien ved middel varme. Skub grøntsagerne til side, og brun det hakkede oksekød af ved høj varme.

Tilsæt koncentreret tomatpuré og tomatsauce, og lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Pisk flødeost, fløde og æg sammen, og krydr godt med salt og peber.

Start med at smøre lidt af kødsovsen ud i bunden. Læg et lag aubergineskiver ovenpå. Kom lidt mere kødsovs ovenpå, og hæld noget af flødeosteblandingen over. Fordel lidt spinat ovenpå (sørg for at knuge det godt fri for vand inden), og drys med lidt mozzarella. Fortsæt således, til ingredienserne er brugt op, og bag lasagnen i ca. 15-20 minutter, til osten er smeltet og gylden.

Indsendt af
d.
18.06.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
18.06.19.
Kategori: