Keto gryderet

Mega lækker keto gryderet med både saftig kylling, sprød bacon og en knaldgod paprikasovs. Perfekt hverdagsmad, hvis du spiser LCHF, low carb eller keto.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Fyldt med lækre sager såsom kylling, bacon og grøntsager.
  • Servér gerne keto gryderetten med cremet blomkålsmos eller stegt spidskål til.
Til 4 personer
  • 200 g bacontern
  • 250 g champignoner
  • 600 g kyllingeinderfilet
  • 3 spsk olie
  • 1 løg (lille)
  • 1 squash (lille)
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk tomatpuré
  • 150 g flødeost
  • 2 dl fløde
  • 2 dl vand
  • 1 1/2 hønsebouillonterning
  • salt
  • peber
  • evt. persille

Steg baconternene sprøde på en pande.

Forbered champignoner, imens baconen steger. Rengør champignonerne grundigt, og snit dem i tynde skiver.

Tag baconternene op, og læg dem på fedtsugende papir. Steg champignonerne et par minutter i det resterende baconfedt ved høj varme (fjern evt. lidt af fedtet, hvis der er meget). Tag champignonerne op, og læg dem sammen med baconternene.

Brun kyllingeinderfileterne ad flere omgange i halvdelen af olien ved høj varme.

Imens kyllingen bruner, kan du forberede grøntsagerne.

Pil løg, og hak det fint. Skyl squash og peberfrugt. Skær squashen igennem på langs, og fjern de våde kerner. Skær squashen i tern. Fjern de hvide hinder og kerner fra peberfrugten. Skær også peberfrugten i tern.

Tag kyllingestykkerne op, når de er brunet af.

Svits grøntsagerne i ca. 5 minutter ved middel varme i den resterende mængde olie.

Tilsæt paprika og tomatpuré, og svits yderligere et minuts tid. Tilsæt flødeost, fløde, vand og hønsebouillon, og kog det op.

Kom kylling, bacon og champignoner tilbage i gryden, og lad retten simre i ca. 10 minutter.

Smag til med salt og peber, og drys evt. med lidt frisk persille - så er den lækre keto gryderet klar til servering.

P.S. Se også den populære opskrift på KETO kylling der smager af pizza.

Indsendt af
d.
12.08.21.
Kategori:

Hvilket keto tilbehør passer godt til?

Det er rigtig lækkert at servere en cremet blomkålsmos til. Det er også virkelig godt med stegt eller bagt spidskål til.

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:

Næringsindhold for gryderetten

pr. personhele portionen
Kalorier734 kcal2936 kcal
Kulhydrat10 g42 g
Protein47 g188 g
Fedt56 g223 g


Næringsberegningen omfatter kun selve gryderetten - ikke eventuelt tilbehør.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem